Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη "δημιουργική καταστροφή"


Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» από πολύ νωρίς, είχε προβλέψει ότι η τακτική του «παραλάβαμε καμένη γη» από τη νέα Δημοτική Αρχή, είχε σαν κύριο στόχο τη δημιουργία ενός άλλοθι για όλα όσα θα ακολουθούσαν ως πράξεις στη συνέχεια.
Μετά και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αποκαλύπτεται με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι πολλά ΚΑΠΗ της πόλης βαίνουν προς κατάργηση, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει με ανακοινώσεις μας από τον Ιανουάριο μάλιστα.
Μετά την ταχυδακτυλουργική αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με το εφεύρημα της «κλιμάκωσης», όλα δείχνουν ότι την ίδια πορεία ακολουθούν και ορισμένοι παιδικοί σταθμοί της πόλης.
Η πλήρης απαξίωση και αποδόμηση των κοινωνικών δομών από τη νέα Δημοτική Αρχή (συσσίτια, δημοτικά γυμναστήρια, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί)
γίνεται μάλιστα σε μια περίοδο που ο ρόλος τέτοιων δράσεων είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
Την ίδια συμπεριφορά όμως (που καθόλου δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα) ακολουθεί η Δημοτική Αρχή και σε ό,τι αφορά το κλείσιμο καταστημάτων στη Γαριβάλδη αλλά και αλλού.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων περιμετρικά του Κάστρου είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει και άλλες επιχειρήσεις της πόλης μας σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως εξάλλου φάνηκε και από την παρουσία επιχειρηματιών της περιοχής στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο. Παρουσία όμως που απέβη άκαρπη, αφού δεν διατύπωσαν τελικά τις απόψεις τους, μετά από εισήγηση του Δημάρχου και η συζήτηση του θέματος μετατέθηκε.
Ο επικεφαλής μάλιστα της πλειοψηφίας διατύπωσε την άποψη «να μην πιστέψει» το σώμα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών και δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας διαφωνεί με το μέτρο αυτό.
Αυτού του τύπου η παλινωδία επαναλήφθηκε και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά με αφορμή την εφαρμογή της πολυδιαφημισμένης κανονιστικής διάταξης, που όπως και η προηγούμενη (καταστήματα Γαριβάλδη) τελικά δεν εφαρμόστηκε.
Η Δημοτική Αρχή αντί να μην εφαρμόζει κανονιστικές διατάξεις τις οποίες πρόσφατα ψηφίζει ίσως τελικά θα έπρεπε να ακολουθήσει την πρόταση Δημοτικού Συμβούλου της και εάν τη θεωρεί ελλιπή ή μη εφαρμόσιμη στην πράξη να την επαναδιατυπώσει  και να την ξαναφέρει στο σώμα για διαβούλευση.
Έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή είναι συνεπής μόνον σε ό,τι αφορά την καταγγελιομανία και την αποδόμηση και απαξίωση ενός έργου ετών.
Όταν έρχεται η στιγμή να κάνει κάτι καινούργιο, αδυνατεί ακόμη και να εφαρμόσει τις ίδιες τις αποφάσεις της.
Η νέα Δημοτική Αρχή είναι συνεπής στην εξαγγελία της περί «δημιουργικής καταστροφής», σε μια εποχή όμως που η πόλη και οι κάτοικοί της πιο πολύ από ποτέ, έχουν την ανάγκη της δημιουργίας και όχι της καταστροφής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου