Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Φουντώνουν τα σενάρια για Κόντο - Παλαιοθόδωρο

Φουντώνουν τα σενάρια στην Ήπειρο για κυοφορούμενες αλλαγές στη διοικητική ηγεσία της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται και οι αντιδράσεις των παραγωγών, των συνεταιριστών, αλλά και των εργαζομένων, ενάντια στο σχέδιο πώλησής της σε ιδιώτη.
Αν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εξακολουθούν να μην επιβεβαιώνουν τη σχετική φημολογία, οι πληροφορίες που έχουν κατακλύσει την περιοχή, επιμένουν ότι την προηγούμενη Παρασκευή η διοίκηση της ΑΤΕ, ζήτησε τις παραιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα. Άλλωστε, σε γραπτές ανακοινώσεις τους, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) της Ηπείρου που είναι μέτοχοι στη Δωδώνη, έχουν καταστήσει σαφές πως ειδικά ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας, Λευτέρης Κόντος, είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Καταλυτικό ρόλο, φαίνεται να έπαιξε, σε περίπτωση που οι εξελίξεις δικαιώσουν τις φήμες, ο «εκτροχιασμός» της συγκέντρωσης που έγινε έξω από το κεντρικό κατάστημα Ιωαννίνων της ΑΤΕ, την προηγούμενη Παρασκευή από τον Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, καθώς και όσους αντιδρούν στην πώληση. Το ξήλωμα της πινακίδας της ΑΤΕ με χρήση τρακτέρ, σε συνδυασμό με το σπάσιμο σκαλιών του καταστήματος της τράπεζας λέγεται πως οδήγησε τον κ. Θ. Πανταλάκη να αποφασίσει να «σβήσει τη φωτιά που έχει ανάψει», αποπέμποντας τη διοίκηση.


Στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της «Δωδώνη» κ. Δ. Παλαιοθόδωρος, έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του μεγαλομετόχου, εφόσον κάτι τέτοιο, όπως είπε συμβάλει στην επίλυσή του ζητήματος της γαλακτοβιομηχανίας. Παράλληλα, δήλωσε κάθετα αντίθετος στην πώλησή της σε ιδιώτες και τάχθηκε υπέρ μιας λύσης, που θα εξασφαλίζει ότι ο έλεγχος της επιχείρησης θα καταλήξει στα χέρια των παραγωγών – μετόχων της.
Ενόψει των όποιων εξελίξεων εκ μέρους της μεγαλομετόχου ΑΤΕ, εν τω μεταξύ, οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι και οι συνεταιριστές της Ηπείρου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του καταστήματος της ΑΤΕ στην Άρτα, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξουν επεισόδια και ακρότητες, ενώ την ερχόμενη Τρίτη, ανάλογη κίνηση θα εξελιχθεί έξω από την ΑΤΕ στην Πρέβεζα.
Στο θέμα της Δωδώνη τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης, ο οποίος όταν δέχθηκε αντιπροσωπεία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου και του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, δήλωσε πως «για μας η Αγροτική Τράπεζα είναι εγγυητής για την ύπαρξη της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, που ανήκει σε όλους τους Ηπειρώτες» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η Δωδώνη, μια βιομηχανία που έχει ποιότητα και κέρδη να είναι το πρώτο θύμα της οικονομικής δίνης που βιώνουμε».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ VORIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου