Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Διαβούλευση για την υγεία στην Άρτα


Mε την διεξαγωγή σήμερα της σύσκεψης στην  Άρτα, ολοκληρώθηκε η ανά Περιφερειακή Ενότητα διαβούλευση για την αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας στην Ήπειρο, που προγραμμάτισε και υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η σύσκεψη στην Άρτα έγινε παρουσία των βουλευτών κ. κ. Ι. Τσιρώνη – Π. Στασινού, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Οδ. Πότση.
Παρόντες ήταν ο Δ/της του Γ. Ν. Άρτας κ. Γ. Λάμπρος, ο Γ. Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ.  Ο. Νικόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παπαγιάννης (Κορωνησία), Γ. Κατέρης, Γ. Παπαγιάννης (Θεοδώριανα), Κ. Μπόβολος, Π. Μίχας, Κ. Φώτης, Κ. Παπανδρέου, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φ. Γεωργίου, η Αντ/χος Ν. Σκουφά κ. Ρ. Βαβέτση, οι ιατροί κ.κ. Μπιλανάκης, Μητσέλος και Ναθαναήλ (Νοσοκομείο Άρτας), ο Δ/ντής του Κ.Υ. Α. Καλεντίνης κ. Βενέτης, η Δ/τρια του Κ.Υ. Βουργαρελίου κ. Τσάκα, ο κ. Α. Μίχας (Δ.Σ. του Γ. Ν. Άρτας), η Α. Κοντοδήμα (Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας και ο κ. Πανέτας, Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Άρτας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς στη σύντομη παρέμβασή του
έθεσε υπόψη των φορέων τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τόνισε την ανάγκη  να υπάρξει  ουσιαστική αναβάθμισή τους και όχι κατάργησή τους.  Ζήτησε να υπάρξει σύμπνοια όλων των τοπικών φορέων, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να μη βρει την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με υποβαθμισμένες υποδομές στην Υγεία, αλλά με νέες, σύγχρονες δομές που να καλύπτουν και το πιο απομακρυσμένο κομμάτι της περιοχής μας.
Ο  βουλευτής κ. Π. Στασινός  υπογράμμισε  ότι έχει καταστεί αναγκαία η δημιουργία ενός Κ.Υ. στην περιοχή του αστικού ιστού του Δήμου Αρταίων, ενώ τόνισε ότι οι Υγειονομικές Μονάδες της Περιφέρειας θα πρέπει να έχουν μια ενιαία επιτροπή προμηθειών προκειμένου να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας.
Ο έτερος βουλευτής κ. Ι. Τσιρώνης επισήμανε την ανάγκη να αναβαθμιστούν κάποιες κλινικές αιχμής του Γ. Ν. Άρτας ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενιαίας υγειονομικής περιφέρειας στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γ. Λάμπρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ. Ν. Άρτας καθώς επίσης και στις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση επίλυσής τους.
  Ακολούθησε ευρεία  συζήτηση  κατά την οποία  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους.
 Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.Οδ. Πότσης, μετά και την ολοκλήρωση της σύσκεψης,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο συζήτησης που έγινε και  στην Άρτα, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας να πραγματοποιήσει ανοικτές διαβουλεύσεις στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, πέρα της επικρότησης που έτυχαν από τους φορείς, έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιασθούν και αναλυθούν σε βάθος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις υποδομές της Υγείας και τα οποία πλέον θα παρουσιαστούν στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου