Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εγκληματική επιπολαιότητα από το Υπουργείο Παιδείας


Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για προχειρότητα, έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με τα γνωστά αποτελέσματα, τις διαρροές θεμάτων, την επέμβαση της Δικαιοσύνης και τις γκάφες με τα λάθος θέματα που δόθηκαν σε μαθητές εσπερινών λυκείων.
Το μπάχαλο, όμως, συνεχίζεται σε όλο του μεγαλείο, και μας κάνει πλέον να μιλούμε για ανευθυνότητα, ανικανότητα και εγκληματική επιπολαιότητα των υπευθύνων.
Στις 4 Απριλίου, το ΥΠΕΠΘ και η πολιτική του ηγεσία ανακοίνωναν τις νέες ρυθμίσεις για την απόκτηση Ισότιμου Απολυτηρίου Λυκείου μέσα από ενδοσχολικές μόνο εξετάσεις, εκδίδοντας και δελτίο τύπου που απαντούσε μάλιστα στις ενστάσεις της Ν.Δ  για την υποτιθέμενη ισοτιμία του.
Στις 9 Μαΐου, απέστειλαν εγκύκλιο στους διευθυντές των λυκείων για την εφαρμογή του.
Στις 22 Μαΐου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας (καθώς 4.500 τελειόφοιτοι των λυκείων που έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν τα λεγόμενά τους και να μη δώσουν Πανελλαδικές βρίσκουν κλειστές τις πόρτες και δεν θα γίνονται δεκτοί σχεδόν από κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρ' ότι υποτίθεται ότι το απολυτήριό τους έχει την ίδια ισχύ με εκείνα των συμμαθητών τους που έδωσαν Πανελλαδικές) η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δηλώνει κυνικά ότι οι μαθητές που δεν έδωσαν πανελλαδικές δεν ενδιαφέρονται για σπουδές και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Επιχειρεί, έτσι, να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες της, στους εγκλωβισμένους μαθητές, προεξοφλώντας με βολικές υποθέσεις τις φιλοδοξίες και τα σχέδια των μαθητών.
Αυτό λέγεται θράσος και κοροϊδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου