Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Περιφερειάρχης: Περίμενα πιο υπεύθυνη στάση από τον κ. Αργύρη

«Θα περίμενα από τον κ. Αργύρη πιο υπεύθυνη στάση. Η Αιρετή Περιφέρεια ξεκίνησε με πολλά προβλήματα από τις ελλείψεις του «Καλλικράτη»», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα σε σχέση με τις άλλες της χώρας. Ο «Καλλικράτης» - ανέφερε σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του – έχει προβλέψει πότε πρέπει να εκπονηθεί το 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ήδη πρόσθεσε, προγραμματίστηκε η ημερίδα από την οποία θα παρθούν τα πρώτα ερεθίσματα από τους ειδικούς.
Επίσης ανεφερε ότι έχουν ζητηθεί από όλους τους φορείς οι προτάσεις για το ΕΣΠΑ, το οποίο η Πολιτεία θα παραχωρήσει στις Περιφέρειες από την 1η Ιουλίου, παρά το αίτημα για επίσπευση της διαδικασίας, ενώ για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι Νόμος υπάρχει, επενδυτικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε επίσης ότι έρχεται σε επικοινωνία με υπηρεσίες άλλων περιοχών, διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα για την προώθηση του ΕΣΠΑ είναι το γεγονός ότι δεν διατίθενται τα απαραίτητα χρήματα.
Για τα θέματα Υγείας τόνισε ότι η αρμοδιότητα δεν έχει εκχωρηθεί ακόμη από την Πολιτεία στις Περιφέρειες. «Εμείς δεν είμαστε βουλευτές. Εσείς κ. Αργύρη έχετε το προνόμιο να μπορείτε να ζητήσετε μέσω Βουλής να μεταβιβαστούν άμεσα τα θέματα αυτά στην Περιφέρεια» , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. Αναφερόμενος δε στις συσκέψεις για την Υγεία που γίνονται, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, είπε ότι αυτές είναι στο πλαίσιο της διαβούλευσης και σε ασφυκτικό χρόνο που καθόρισε το Υπουργείο.
Επίσης αναφέρθηκε: Στο θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι προβληματική για να πρέπει να πωληθεί και η Διοίκηση της Περιφέρειας είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους.
Για το Φυσικό Αέριο τόνισε ότι η ΔΕΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα την θέση της και αυτό προκαλεί σύγχυση και προβλήματα.
Για τους μετανάστες ανέφερε ότι του ζητήθηκε η γνώμη για χώρους που προσφέρονται για κέντρα φιλοξενίας και πρότεινε δύο στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μεραρχίας, γνωρίζοντας ότι η μία δεν προσφέρεται, αλλά έπρεπε να προτείνουμε και μια θέση στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου. «κ. Άργύρη, άκουσα τη θέση σας, είναι σχεδόν η ίδια με τη δικά μας. Μη δημιουργούμε εντυπώσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι οι Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» είναι ισότιμες με το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Για την επιτροπή διαβούλευσης, είπε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες. «Το γραφείο μου είναι ανοικτό και όποιος θέλει, όποια ώρα θέλει μπορεί να έλθει να καταθέσει προτάσεις και να τα συζητήσουμε όλα».
«Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα μας. Δεν είμαστε φθηνοί για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση»,
κατέληξε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου