Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σχετικά με την εισήγηση του Κ.Φώτη για τα αντιπλημμυρικά


Διαβάζοντας σε Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης την τοποθέτηση του συναδέλφου κ. Κώστα Φώτη (από την Π.Ε.Άρτας), στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχω παρά να συμφωνήσω τόσο εγώ, όσο και άλλοι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν ότι τα προβλήματα από τις πλημμύρες δεν αρχίζουν, ούτε και τελειώνουν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Η Περιφερειακή συνείδηση μας έχει οδηγήσει από την 1η Ιανουαρίου να λειτουργούμε και να ενεργούμε με γνώμονα τα προβλήματα ολόκληρης της Περιφέρειας. Για αυτό λοιπόν εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης προβλημάτων που χρόνιζαν,  βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε αρκετές γωνιές της Ηπείρου.
Ως εκ τούτου η παρέμβαση του,  θα έπρεπε να είχε αποδέκτες τους συναδέλφους  της παράταξής  «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», και ειδικότερα την εισηγήτρια η οποία αναλώθηκε μόνο στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Αντίθετα η  τοποθέτηση του Περιφερειάρχη  (όπως και των εισηγητών του θέματος κ. κ. Κωτσαντή – Ζιώβα- ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) είχε αναφορές στα προβλήματα όλης της Ηπείρου.
Έχει δίκιο ο κ. Φώτης, ότι πρέπει να υπάρχει περιφερειακή συνείδηση στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει στην πράξη η Διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία για τον συντονισμό των πρώτων παρεμβάσεων έχει οργανώσει συσκέψεις κατά νομό.  
Καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχλησή του για τη συζήτηση περισσότερων θεμάτων που έχουν περιοχή αναφοράς την Π.Ε. Ιωαννίνων. Σχεδόν όμως στο σύνολό τους – και μιλάμε για τα μη υπηρεσιακά θέματα– προτείνονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου