Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Χάνουν τον έλεγχο


Χάνουν τον έλεγχο της κοινωνίας και καταφεύγουν στον αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία, ακόμα και στη Βουλή. Ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου έβγαλαν ένα πανό στην είσοδο της Βουλής με το οποίο διαμαρτύρονταν γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάλεσε το Άρμα Πολιτών στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς («Η Ελλάδα δεν πωλείται – Ναι στην ομοψυχία – Όχι στη συνενοχή», έγραφε), ενώ κάλεσε άλλα μη αναγνωρισμένα κοινοβουλευτικά, όπως του Φ. Κουβέλη και της Ντ. Μπακογιάννη.
Αμέσως έσπευσε η ασφάλεια της Βουλής για να απομακρύνει το πανό που κρατούσαν οι δύο βουλευτές – ξεχνώντας ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να απλώσει χέρι πάνω σε βουλευτή.
Παρόντες ήταν και δημοσιογράφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ τους οποίους οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν. Όταν οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν ο φρούραρχος τους ενημέρωσε ότι πρέπει να μετακινηθούν στους «επιτρεπόμενους χώρους»!
Το θέμα αφορά τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να ορίσει την περιορισμένη πρόσβαση και κίνηση στους χώρους του Κοινοβουλίου των κοινοβουλευτικών συντακτών. Η κατάσταση θυμίζει λίγο έκτακτα μέτρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου