Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παράνομες ανακλήσεις μετατάξεων από τη Μπάστα

Επιλεκτικές και παράνομες ανακλήσεις μετατάξεων κάνει η Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα κρατώντας στην «Υπηρεσία» της υπαλλήλους που έπρεπε να είχαν μεταταχθεί στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, κτίζοντας έτσι το νέο «Καλλικρατικό» κομματικό κράτος, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση Παπανδρέου διατείνεται ότι εφαρμόζει την αξιοκρατία στο δημόσιο.  Άραγε με τον ίδιο επιλεκτικό  τρόπο θα γίνουν και οι επερχόμενες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων που ήδη έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση;
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα κατά παράβαση του Ν3852/2010 (Καλλικράτης) προχώρησε σε επιλεκτικές και παράνομες ανακλήσεις μετατάξεων υπαλλήλων της πρώην Κρατικής Περιφέρειας Ηπείρου στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε  ο Σύλλογος Εργαζομένων της Πρώην Κρατικής Περιφέρειας Ηπείρου (νυν Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας).

Και πιο συγκεκριμένα  ο  Ν3852/2010 προέβλεπε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Πρώην Κρατικής Περιφέρειας στην αιρετή Περιφέρεια, με ταυτόχρονη μετάταξη των υπαλλήλων των συγκεκριμένων υπηρεσιών .
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω προχώρησε στην έκδοση  δύο αποφάσεων με τις οποίες έκανε τις προβλεπόμενες από το Νόμο μετατάξεις των υπαλλήλων στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη συνέχεια όμως κατά παράβαση των όσων προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 256 του Ν3852/2010 και σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκ. & Ηλεκτρ. Διακ., προχώρησε στην έκδοση σειράς ανακλητικών αποφάσεων με τις οποίες ανακαλούσε τη μετάταξη συγκεκριμένων υπαλλήλων χωρίς  να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, επικαλούμενη ανυπόστατα γεγονότα και στοιχεία .            
Οι ανακλήσεις αυτές «ξαναστέλνουν» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  άρα στο στενό δημόσιο και στον τομέα ευθύνης της κας Γεωργακοπούλου – Μπάστα,  υπαλλήλους οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν μεταταχθεί στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου όπως έγινε με δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι προφανώς δεν «πληρούσαν τα κομματικά κριτήρια» με βάση τα οποία έδρασε η κα Μπάστα προκειμένου να ξαναφέρει πίσω υπαλλήλους της προτίμησης της (μερικοί εξ αυτών υπάλληλοι του Γραφείου της και άλλοι ευνοούμενοι της) δημιουργώντας έτσι το στενό – κομματικό κράτος παραβιάζοντας παράφορα τον Νόμο «Καλλικράτη» αλλά και την αρχή της ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα.
 Οι κινήσεις της κ.Γεωργακοπούλου, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό, ασκούνται
πιέσεις να ανακαλέσει τις αποφάσεις της, ενώ γίνονται κινήσεις ώστε να παρέμβει ο Υπουργός Εσωτερικών για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου