Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κοσμοσυρροή στο GRAND SERAI για το «Ζάππειο ΙΙ»


«Σημαιοφόρος» της ελπίδας για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και αλλαγής της ψυχολογίας του ελληνικού λαού είναι πλέον η Νέα Δημοκρατία με τις προτάσεις που παρουσίασε πρόσφατα στο Ζάππειο 2 ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό υπογράμμισαν χθες βράδυ οι βουλευτές Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης,  σε μια κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του GRAND SERAI – XENIA.
Οι δύο βουλευτές ανέλυσαν ένα προς ένα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς,  επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία της βραδιάς, ήταν ένα ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο περιλάμβανε ομιλίες του Κώστα Καραμανλή (που καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές) με τα  μέτρα που πρότεινε να παρθούν το 2009, σε αντιδιαστολή με τις υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ανάμεσα στις οποίες ήταν το «λεφτά υπάρχουν», οι «διαβεβαιώσεις» του για τη «ΔΩΔΩΝΗ», την Εγνατία, την Ιόνια Οδό, τα νοσοκομεία. Βίντεο που έκλεισε με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, που επίσης απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των νεοδημοκρατών που ήταν στο Συνεδριακό Κέντρο.

Δεν έλειψε όμως και η συγκίνηση, όταν ο Κώστας Τασούλας, διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο «ΕΝΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑ» του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, (έκδοση 1988) που προέβλεπε επακριβώς το που θα μας οδηγήσει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννη Παπαθανασίου,  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στις θέσεις που παρουσίασε στο «Ζάππειο 2» ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και στη σημερινή πολιτική κατάσταση. «Οι προτάσεις που ανακοινώθηκαν είναι πλήρως κοστολογημένες», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανασίου, που σε άλλο σημείο είπε ότι η Κυβέρνηση πλέον ζητάει να συναινέσει η Ν.Δ. στα λάθη της. «Η αντιπολίτευση, όμως είναι για να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις», σημείωσε.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Ο Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας, τόνισε ότι αλλάζει πλέον η διάθεση του Ελληνικού λαού, ενώ αναφερόμενος στο κλίμα των τελευταίων ημερών, είπε ότι ασκήθηκε μια τεράστια πίεση για να ταρακουνηθεί η κοινωνία με απώτερο στόχο να αφοπλιστεί. Η μπλόφα που είχε στηθεί τις τελευταίες ημέρες κατέρρευσε, είπε, επισημαίνοντας την ανησυχία που ενέσπειραν στον απλό κόσμο: «Ζητούν συναυτουργούς και συνένοχους», τόνισε. Αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας εκτενή αναφορά στα οφέλη που θα προκύψουν από τις προτάσεις του για μείωση του ΦΠΑ και για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Έκανε μνεία, όπως προαναφέραμε, στον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ, παραλληλίζοντας τον τίτλο του βιβλίου του, με το σημερινό σάλπισμα που δίνεται από τον Αντώνη Σαμαρά. Καταλήγοντας ζήτησε να πιστέψουν και να στηρίξουν όλοι στον Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας  ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον «σημαιοφόρος της ελπίδας».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Τον Κώστα Τασούλα διαδέχθηκε στο βήμα ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων κ. Σταύρος Καλογιάννης, που και αυτός με τη σειρά του παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, ασκώντας παράλληλα δριμύτατη κριτική στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
«Σε όλες τις προβλέψεις έπεσαν έξω», τόνισε  ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους δρόμους της ανάπτυξης, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία είχε σχεδιάσει και είχε δημοπρατήσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά σήμερα έχουν μείνει στη μέση. «Εδώ δεν μπορούν να δώσουν χρονοδιάγραμμα για τη γέφυρα Περιστερίου, θα μπορούσαν αυτοί να τελειώσουν την Εγνατία;» αναρωτήθηκε ο κ. Καλογιάννης. «Έκανε και η Ν.Δ. σοβαρά λάθη, αλλά είχε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά σοβαρό έργο», ανέφερε σε άλλο σημείο, καταλογίζοντας «απίστευτη απραξία» στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία πλέον «περιμένει το μοιραίο». Τέλος ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. ετοιμάζει ειδικά αναπτυξιακά σχέδια για κάθε Περιφέρεια.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Η προσέλευση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες των οργανωτών.
Το «παρών» τους έδωσαν οι:  βουλευτής Επικρατείας  Ευγενία Τσουμάνη (που κατάγεται από το Ζαγόρι),  βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, που σπούδασε ιατρική στα Γιάννινα, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, οι πρώην δήμαρχοι Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, Τάσος Παπασταύρος, ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκος,  οι πρώην βουλευτές Λευτέρης Καλογιάννης, Θεόδωρος Γεωργιάδης, Χρήστος Ιωάννου, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Παντελής Κολόκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχάλης Πλιάκος – Γιώργος Παπατσίμπας – Νίκος Καττής - Μαρία Τσουλάκη,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Ασημακοπούλου, Β. Βλέτσας, οι πρώην δήμαρχοι Πασσαρώνος Σάκης Βλέτσας και Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος, ο πρόεδρος του Ι.Β.Ε. Ξενοφών Κοντούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Μπαράτσας, ο πρώην διοικητής της 7ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος, η πολιτευτής κ. Γιούλα Μητροκώστα κ.α.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου