Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Ήταν γνωστές και δηµοσιοποιηµένες οι θέσεις του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και, άρα, δεν αιφνιδίασε κανέναν.  Εποµένως  η   σύγκληση των πολιτικών αρχηγών έγινε για να πέσει ο κ. Σαµαράς στην παγίδα  της  συγκατάθεσης  σε  µία αδιέξοδη πολιτική.  Επιπλέον όσοι καταλογίζουν στον κ. Σαµαρά  υπονόµευση της συναίνεσης θέλουν να αγνοούν ότι, δεν θα ήταν δυνατόν να  συγκατανεύσει σε  πολιτικές  που  απέτυχαν  και στις  οποίες  επιµένει ο  πρωθυπουργός, µετά µάλιστα το «ευήκοον  ους»  της  τρόϊκα  στις προτάσεις της Ν∆, για τις οποίες ζήτησαν να ενηµερωθούν ιδιαιτέρως οι  τεχνοκράτες της προκειµένου να τις αξιολογήσουν. Το λάθος που έκανε ο κ. Παπανδρέου ήταν ότι υπερεκτίµησε τις δυνατότητες και τις δικές του  και των µαθητευόµενων µάγων που χρησιµοποιεί. Θα έπρεπε να είχε ζητηθεί, από τις πρώτες µέρες κιόλας που ο πρωθυπουργός διαπραγµατευόταν µυστικά η συµµετοχή της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και των άλλων  κοµµάτων  της Βουλής στις συνοµιλίες. Τόσο οι τροϊκανοί  όσο  και  η επιδιώκουσα  σήµερα τη διάχυση της  ευθύνης κυβέρνηση, όταν άρχισαν τις σχετικές συνοµιλίες αγνόησαν την έννοια της πολιτικής και κοινωνικής  συνοχής στην Ελλάδα.
Ειδικά δε η ΕΕ µάλλον αργά αντιλήφτηκε τη σηµασία της πολιτικής   συναίνεσης την οποία, προφανώς, δεν θεωρούσε αναγκαία  όταν αποφάσιζε να δανείσει την  Ελλάδα  µε επιτόκια που αυξάνουν τα έσοδα της ΕΚΤ.
Τώρα στην ΕΕ έχουν αλλάξει  τροπάριο επειδή είδαν ότι το  άλογο  στο  οποίο  ποντάρησαν, αποδείχτηκε  κουτσό!  Πριν δε ζητήσουν εκβιαστικά  πολιτική συναίνεση, όπως ζητάει ο κ. Ρεν, ας απαιτούσαν από τον κ. Παπανδρέου να εξασφαλίσει τη συναίνεση   µέσα  στο  ίδιο του  το κόµµα. Ούτε η  κοινωνία ούτε τα κόµµατα της   αντιπολίτευσης έχουν εµποδίσει τον πρωθυπουργό να εφαρµόσει αυτά που του έχουν υπαγορεύσει, αλλά τις δυσκολίες τις συναντάει από τους ίδιους τους συντρόφους του και τους συνδικαλιστές που χρόνια το ΠΑΣΟΚ εκτρέφει.
Όσο για το «δεκανίκι» του κ. Παπανδρέου; Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  ο  οποίος  αναζητεί ρόλο σε  µία,   υποτίθεται,  κυβέρνηση εθνικής  ενότητος,  κατέφυγε  και πάλι, µετά τη λήξη του Συµβουλίου Αρχηγών στους γνωστούς εξυπνακισµούς,  ενώ  κύκλοι  του κόµµατός του άφηναν να εννοηθεί ότι τη δυνατότητα συναίνεσης την τορπίλισε  ο  Αντώνης Σαµαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου