Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι νέοι ανησυχούν...


Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, μία ακόμη παλινωδία της κυβέρνησης, σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ προς το στενό δημόσιο τομέα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το πελατειακό κράτος που έστησε, το όνειρο για μια θέση στο Δημόσιο, οδήγησε την Ελλάδα και τη νεολαία στη χρεοκοπία.
Η δραστική μείωση των δαπανών είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Πιστεύουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω της αξιολόγησης. Πιστεύουμε πως κανείς δεν μπορεί να σιτίζεται ισοβίως, ανεξαρτήτως αποδοτικότητας,  εις βάρος του έλληνα φορολογούμενου που σήμερα αδυνατεί να επιβιώσει.
 Προτείνουμε:

1.Καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για τρία χρόνια.
Με εξαίρεση τις υπερεπείγουσες ανάγκες. Μετά την τριετία, εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
2.Άμεση κατάργηση/συγχώνευση των 205 φορέων-οργανισμών από τη λίστα που παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ακόμη παραμένουν σε λειτουργία.
3.Εφαρμογή του προγράμματος της «εργασιακής εφεδρείας».
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι το επιθυμούν –εφόσον τηρηθούν οι νομικές προϋποθέσεις και οι ανάγκες αποδοτικότητας των υπηρεσιών- για 2-3 χρόνια, δεν θα εργάζονται μεν, αλλά θα λαμβάνουν λ.χ. το 70% του μισθού τους. Εάν βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, τότε αυτομάτως φεύγουν από το Δημόσιο και δεν λαμβάνουν τις αποδοχές της εφεδρείας. Διαφορετικά, μετά το χρονικό διάστημα αυτό, δικαιούνται να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Ο θεσμός εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς από μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.
 Μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορέσουμε να πετύχουμε:
α) άμεση μείωση μισθολογικού κόστους
β) περαιτέρω επιμόρφωση των εργαζομένων / προστασία της  μητρότητας
γ) απελευθέρωση δυνάμεων εκτός δημοσίου, δηλαδή των υπαλλήλων που θα επιδιώξουν χωρίς ανασφάλεια, να απασχοληθούν στην ιδιωτική οικονομία
Ως νέοι άνθρωποι πιστεύουμε πως ο δρόμος για την ανάπτυξη  δεν περνά  από το Δημόσιο. Το κράτος δεν είναι μέρος της λύσης. Το κράτος είναι το πρόβλημα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο έδωσε ένα σαφή χάρτη για την έξοδο από την κρίση.

Χρειαζόμαστε επένδυση στην Ελλάδα που ρισκάρει και παράγει. Στην Ελλάδα της Ελπίδας.

Τομέας Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης
ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου