Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"Αγριεύει" ο Δήμος Ιωαννιτών για τους οφειλέτες στη ΔΕΥΑΙ

«Αγριεύει» η πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων όσον αφορά τις οφειλές. Η ήπια αντιμετώπιση των προηγούμενων διοικήσεων – δημοτικών αρχών, δίνει τη θέση της σε αποφάσεις, που φτάνουν μέχρι και την διακοπή των παροχών, σε όσους δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν σήμερα ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεμελής η ΔΕΥΑΙ παρουσιάζει υστέρηση εσόδων που ανέρχονται στα επτά εκατομμύρια ευρώ για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου.
Από τις υπηρεσίες της επιχείρησης έχει γίνει ταξινόμηση των οφειλετών και ήδη αποστέλλονται ενημερωτικά σημειώματα προς όσους χρωστάνε ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση.
«Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στις ημερομηνίες. Οι επαναλαμβανόμενες αναδιαπραγματεύσεις των χρεών θα σταματήσουν», υπογράμμισε στη συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.
Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης ανακοίνωσε πως στο εξής πέρα από την διακοπή νερού που θα γίνεται σε όσους αδιαφορούν για τις οφειλές τους, θα ακολουθεί αφαίρεση της παροχής και διοικητική διαγραφή της, πράγμα που σημαίνει ότι αν επιθυμούν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο θα πρέπει να κάνουν εξ αρχής όλη την διαδικασία και να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα.
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έχει ήδη συζητήσει το πρόβλημα των οφειλών με όλους τους δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, στρατός και ζήτησε την τακτοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου