Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

«Στην αποδεδειγµένα λανθασµένη συνταγή του Μνηµονίου δεν πρόκειται να συµφωνήσω», ήταν για µια ακόµη φορά η ξεκάθαρη απάντηση του Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος επανέλαβε ότι ο δρόµος της  Επανεκκίνησης της Οικονοµίας, έτσι όπως την ανέπτυξε στο Ζάππειο ΙΙ και η Επαναδιαπραγµάτευση των όρων του µνηµονίου, είναι µονόδροµος για την έξοδο από την κρίση. Ο αρχηγός της Ν∆ ουσιαστικά δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που αποτελεί κοινή απαίτηση όλων των Ελλήνων:
-Όχι σε νέες  θυσίες χωρίς προοπτική,
-Όχι  σε  ένα  συνολικό λάθος,
-Όχι σε ότι βλάπτει την πατρίδα και αφήνει έξω την κοινωνία.
Είναι βέβαιο ότι µε ευθύνη της κυβέρνησης, η χώρα βρίσκεται σήµερα µπροστά σε αδιέξοδο. Η υιοθέτηση επιπλέον µέτρων µε την ίδια αποτυχηµένη συνταγή όχι µόνο δεν δίνει  λύσεις αλλά  βυθίζει την Οικονοµία και καταδικάζει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης. Είναι πλέον σαφές, ότι χωρίς το δηµιουργικό σοκ µείωσης φόρων  σε  συνδυασµό  µε  τη µείωση της σπατάλης του κράτους και τις τολµηρές αποκρατικοποιήσεις µε αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονοµίας δεν θα υπάρξει.
Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να  ακολουθήσει και  να υιοθετήσει  τις  προτάσεις  της Ν∆ προκειµένου να δώσει νέα ώθηση στην οικονοµία. Αντιθέτως,  κατά  τη  συνήθη  τακτική των εκβιαστικών διληµµάτων, καταφεύγει στη γνωστή αποτυχηµένη πολιτική της υπερφορολόγησης των πάντων και των θυσιών χωρίς αντίκρισµα. Ας µην ξεχνάµε ότι ο κ. Παπα- κωνσταντίνου  διερύγνυε  τα  ιµάτια του και δήλωνε κατηγορηµατικά ότι  θα  υπέβαλε την παραίτησή  του  εάν  υπήρχαν καινούργια µέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν µπορούν να αντιληφθούν ότι η κοινωνία  επιθυµεί  συµφωνία για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση στο ίδιο αδιέξοδο.
Για το λόγο αυτό Ν∆ και ΠΑΣΟΚ δεν µπορούν να είναι στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου