Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ»

Η οριστικοποίηση των δηµοσιονοµικών στοιχείων για το 2010 αποκάλυψαν την «γύµνια» της οικονοµικής πολιτικής της Κυβέρνησης  Παπανδρέου. Το έλλειµµα διαµορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ το 2010. Υπενθυµίζεται, ότι οι αρχικές εκτιµήσεις του «Μνηµονίου» προέβλεπαν έλλειµµα 8,1% του ΑΕΠ, ενώ οι αναθεωρηµένες εκτιµήσεις του Προϋπολογισµού εκτιµούσαν έλλειµµα 9,4% του ΑΕΠ  το  2010. Το  χρέος  εκτινάχθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ το 2010 και είναι υψηλότερο κατά 15,7 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2009.
Όµως η Κυβέρνηση του «έπεσε έξω σε όλα»,  επιδίδεται σε άσκοπες και έωλες θριαµβολογίες.  Έφτασε στο σηµείο να µιλά για τη µείωση του ελλείµµατος κατά 5 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ το 2010, αν και µέχρι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και ο  Υπουργός Οικονοµικών εξέφραζαν τη βεβαιότητά  τους ότι η µείωση θα ήταν 6 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ. Η αλήθεια όµως δεν κρύβεται και αποδεικνύει το Βατερλό της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Έτσι:
•«Ξεχνά», ότι εξαπέλυσε µια χωρίς  προηγούµενο  σκληρή λιτότητα.
•«Ξεχνά» ότι έβαλε την οικονοµία σε ένα  φαύλο  κύκλο ύφεσης, µε την «συνταγή»  ΠΑΣΟΚ να περιλαµβάνει: λουκέτα, ανεργία, πληθωρισµό,  ύφεση και εθνική κατάθλιψη.
•«Ξεχνά»  ότι  η  µείωση  του  ελλείµµατος  προέρχεται, κυρίως, από  λογιστικές  ταξινοµήσεις,  από τη  φορολογική αφαίµαξη νοικοκυριών  και  επιχειρήσεων,  από  την περιοριστική  εισοδηµατική πολιτική  και  από  τον  «στραγγαλισµό» των δηµοσίων επενδύσεων.
Η Κυβέρνηση  Παπανδρέου  έχει αποτύχει σε  όλα! Μάλιστα οι αποκλίσεις  έναντι  των  στόχων  οδηγούν  στο µονόδροµο  της  λήψης  νέων  σκληρών µέτρων για εφέτος. Ο λογαριασµός που δεν βγαίνει, έφθασε πλέον στα 20 δισ. ευρώ για το 2011, από 9,1  δισ. ευρώ που προέβλεπε το «Μνηµόνιο». Όµως το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να «σφυρίζει αδιάφορα» και δείχνει  να  πάσχει  από πολιτικό «Αλτσχάϊµερ», χωρίς  να  σέβεται τις θυσίες των πολιτών.
Οι λέξεις ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΕΛΠΙ∆Α απουσιάζουν
από το λεξιλόγιο της Κυβέρνησης  Παπανδρέου.  Ήδη  συµπληρώθηκε ένας χρόνος από  την υπογραφή του «Μνηµονίου», όµως οι αγορές διαπιστώνοντας την κυβερνητική παραλυσία έχουν  εκτοξεύσει τα επιτόκια δανεισµού (spreads), σε δυσθεώρητα επίπεδα (1.300 µονάδες βάσης),  εντείνοντας την ανησυχία των πολιτών και επιβαρύνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Η Νέα ∆ηµοκρατία και ο Αντώνης Σαµαράς  είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την χώρα το ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή πολιτικής αποτελεί µονόδροµο. Επιτέλους ας το καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου