Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ


Ένα χρόνο µετά το Μνηµόνιο και την αποτυχία της συνταγής που παρουσιάστηκε  ως  µονόδροµος,  η ελληνική κοινωνία  είναι  περισσότερο έτοιµη  να ακούσει τις προτάσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας. Το Ζάππειο ΙΙ είναι ένα Συµβόλαιο Αξιοπρέπειας µε τους πολίτες, που απαντά µε ρεαλιστικό τρόπο στο πρόβληµα εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο Αντώνης Σαµαράς µε αίσθηµα ευθύνης  παρουσίασε  ένα  ριζοσπαστικό, κοστολογηµένο πρόγραµµα, µε συγκεκριµένα µέτρα και χρονοδιαγράµµατα, η εφαρµογή του οποίου µπορεί να οδηγήσει στην Επανεκκίνηση της οικονοµίας.
Βεβαίως, θα υπάρξουν θυσίες. εν µπορούµε εν µια νυκτί να επανέλθουµε στο βιοτικό επίπεδο προ των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. ∆εν θα  ξεπεράσουµε την κρίση αβρόχοις ποσί. Οι θυσίες,  όµως, αυτές θα πιάσουν τόπο. Θα φέρουν την πολυπόθητη ανάκαµψη αρχικά και ανάπτυξη στη συνέχεια της οικονοµίας.
Η δέσµευση Σαµαρά για αποκατάσταση των χαµηλοσυνταξιούχων και των ενισχύσεων στους πολύτεκνους στοχεύει στη διατήρηση της  κοινωνικής συνοχής µε την άµεση στήριξη των πλέον ευαίσθητων στρωµάτων.
Όσον αφορά στα περί συναίνεσης, η  συζήτηση αυτή είναι οµολογία της  αποτυχίας της κυβέρνησης. Αν το Μνηµόνιο που ψήφισε η «συµµαχία  των προθύµων»  είχε επιτύχει, κανείς δεν θα µίλαγε σήµερα για την ανάγκη συναίνεσης. Το πρόβληµα της χώρας δεν είναι η απουσία συναίνεσης της Ν στην πολιτική του Μνηµονίου, αλλά η αναποτελεσµατικότητα της κυβέρνησης και το έλλειµµα συντονισµού της. Η συναίνεση δεν µπορεί να είναι άλλοθι για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης.  Συµφωνούµε στο στόχο της µείωσης του ελλείµµατος και του χρέους που θέτουν οι δανειστές µας. Το στόχο αυτό δεν µπορούµε να τον  πετύχουµε ακολουθώντας το δρόµο που επέλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που οδηγεί στο βάραθρο.  Στο  Ζάππειο  ΙΙ  η ΝΔ έδειξε  τον Ορθό ρόµο. Στο χέρι της  κυβέρνησης είναι να κάνει επιτέλους τη σωστή επιλογή για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου