Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σύγχυση και ανασφάλεια στον τουριστικό κλάδο


Σε μια περίοδο, όπου η διεθνής συγκυρία μπορεί να φανεί ευνοϊκή για τον Ελληνικό τουρισμό, η Κυβέρνηση αφήνει και πάλι να διαρρέουν σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, με αποτέλεσμα να προκαλεί για μια ακόμα φορά σύγχυση και ανασφάλεια στο σύνολο του τουριστικού κλάδου. Δυστυχώς, αποδεικνύεται στην πράξη ότι η θετική μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή ήταν μια αποσπασματική και χωρίς συνέχεια πολιτική. Αντί η κυβέρνηση να συνεχίσει, όπως τόσο καιρό πιέζουμε, τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή να προκαλέσει ένα ακόμα αρνητικό σοκ στον κόσμο του τουρισμού.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα και στο Ζάππειο από τον Πρόεδρο κ. Α. Σαμαρά, είναι ξεκάθαρη. Μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19% για την υψηλή κατηγορία και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% για τον τουριστικό κλάδο. Μόνο έτσι θα μπορέσει και πάλι το τουριστικό προϊόν μας να γίνει ανταγωνιστικό προσφέροντας έσοδα στην Ελληνική οικονομία.   
Ας πάψει επιτέλους η Κυβέρνηση να «παίζει» παιχνίδια στις πλάτες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Ας πάψει επιτέλους να πυροβολεί τον Ελληνικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου