Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αναπτυξιακή Ημερίδα για την αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα


Στην  Αναπτυξιακή Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τίτλο: «Η Ήπειρος σε Σταυροδρόμι. Επιδοτούμενη ή Αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη;» αναφέρθηκε σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Πρόκειται για μια σπουδαία και σημαντική εκδήλωση την οποία οφείλουμε στον Ηπειρωτικό λαό, για να εμπιστευτεί τους θεσμούς και τα ενδογενή χαρακτηριστικά και να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση του ώστε: να μείνει στην περιοχή και να επιχειρήσει με ότι θετικό είναι να παραχθεί απ’ αυτό. Πλούτος, νέες θέσεις εργασίας, υπεραξία για την περιοχή.
Πρέπει να ξεφύγουμε από την επιδοτούμενη ανάπτυξη και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Στην Ημερίδα συμμετέχουν εισηγητές οι οποίοι επιλέχθηκαν με κριτήρια: τη γνώση των διοικητικών θεμάτων, τη μακροχρόνια εμπειρία από την άσκηση της επιχειρηματικότητας και την πλήρη γνώση για τα χρηματοδοτικά μέσα & πηγές. Άλλωστε αυτοί θα κινητοποιήσουν και τους πολιτικούς».
Απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι και αυτοί διαδραματίζουν ένα σοβαρό,  διττό ρόλο: Αφενός να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην ενημέρωση για τους στόχους της εκδήλωσης και αφετέρου να δημιουργούν, από τη θέση τους ο καθένας, κλίμα αναπεπταμένου ηθικού. «Διότι στη ζωή υπάρχουν πάντα προβλήματα. Όμως, υπάρχουν αντίστοιχα και ενέργειες που τα επιλύουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου