Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Παραλύουν αύριο, Τετάρτη, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μνημόνιο.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς επίσης, μικρομεσαίοι και έμποροι, η συγκέντρωση των οποίων στα Γιάννινα έχει οριστεί για τις 9 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της ΟΕΒΕ, στην οδό Αραβαντινού 5.
Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ Προσκλητήριο σε όλους του εργαζόμενους τους ανέργους και τους συνταξιούχους του νομού Ιωαννίνων απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης, αλλά και ο αυτός του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ,
Περικλής Γραβάνης για μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία
Η συγκέντρωση στα Γιάννινα θα γίνει στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
Ο κ. Φασούλης επιτέθηκε κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης και των επιταγών του μνημονίου, ενώ τάχθηκε κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας μιλώντας για συνταγές που οδηγούν τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση.
Ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πουν όχι σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και να παλέψουν για να ακυρώσουν τις αντικοινωνικές πολιτικές, και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Σε ότι αφορά δε την τοπική κοινωνία σημείωσε ότι όλοι οι γιαννιώτες πρέπει να εναντιωθούν στη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» αλλά και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από εργοδοσίες που δεν τους τα έχουν καταβάλει εδώ και μήνες
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Περικλής Γραβάνης σημείωσε ότι η μοναδική ελπίδα να ανατραπούν οι πολιτικές της κυβέρνησης που επιβάλλονται από το μνημόνιο είναι με τους αγώνες και γι' αυτό κάλεσε όλους τους συναδέλφους τους σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία.
Ξεχωριστή πορεία, όπως κάνει άλλωστε πάντα, όταν υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη με αφετηρία το Δημαρχείο στις 10 το πρωί.
Το μέλος της γραμματείας του, Στάθης Βαμβέτσος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να σταθούν στο πλευρό του ΚΚΕ για να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου