Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δεν θα αφήσουμε να μείνει εκεί η “ακτινοβολία” για να διώξουμε τα σχολεία και τα σπίτια !


Διχογνωμία και «ναι μεν – αλλά…» από το Δήμο Ζίτσας για την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ
Για μεγάλο λάθος του δημάρχου κ. Ρογκότη κάνει λόγο ο κ. Βλέτσας
 «Το “ναι μεν αλλά” που κατά πλειοψηφία αποφάσισε ο Δήμος Ζίτσας είναι λάθος και το καταψηφίσαμε, για το θέμα της απομάκρυνσης του υποσταθμού της ΔΕΗ από την σημερινή του θέση δίπλα στο Γυμνάσιο, το Λύκειο Ελεούσας αλλά και από πολλά σπίτια και καταστήματα» επισήμανε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πασσαρώνος κ. Σάκης Βλέτσας σε δηλώσεις του.
«Το πρώτο σκέλος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σωστό και προβλέπει να συνεχιστεί η ως τώρα πολιτική του πρώην δήμου Πασσαρώνος» συνέχισε ο κ. Βλέτσας και το διευκρινίζει «ως Δημοτικό Συμβούλιο επιμένουμε στο θέμα της υγείας λόγω της ακτινοβολίας του Υ/Σ και ζητάμε να ολοκληρωθεί πλήρως η μελέτη της ΔΕΗ στην νέα θέση που παραχωρεί δωρεάν ο Δήμος με συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
Ας έχει έτοιμη την μελέτη και τις αδειοδοτήσεις η ΔΕΗ και ας γίνει η μεταφορά του αργότερα αφού τώρα ισχυρίζεται ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί»
Και συνεχίζοντας είπε πως «πρόκειται για  μεγάλο λάθος του δημάρχου κ. Ρογκότη που σαν δεύτερο σκέλος - το “αλλά” της απόφασης δέχθηκε την άποψη του κ. Βούζα» και διερωτήθηκε ο κ. Βλέτσας «Τι είδους θέση είναι αυτή? Να ζητήσουμε δηλαδή από τη ΔΕΗ αν δεν μεταφέρει την ακτινοβολία, να χρηματοδοτήσει την μεταφορά των σχολείων μακριά απ΄ αυτήν? Και τα σπίτια και τα καταστήματα που είναι δίπλα? Και το κοντινό τμήμα της Ελεούσας; Εξάλλου αν υποθέσουμε ότι η ΔΕΗ κάνει στροφή και δέχεται την ύπαρξη ακτινοβολίας, γιατί να μη μεταφερθεί αλλού, αφού και το νέο χώρο της δίνουμε δωρεάν αλλά και εκμεταλλεύεται τα περίπου 18 στρ. εντός σχεδίου του χώρου του υποσταθμού εισπράττοντας περί τα 2,5 εκ. €?  Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να χρηματοδοτήσει την μεταφορά αλλού “των σχολείων και της μισής Ελεούσας”;»
Κλείνοντας τέλος ο κ. Βλέτσας, τόνισε ότι «ο Δήμος Ζίτσας πρέπει αταλάντευτα να μείνει μόνο στο πρώτο σκέλος της απόφασής του. Και σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η προσπάθειά μας το Συμβούλιο να αποφασίσει τότε για τις παραπέρα ενέργειες του Δήμου, καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου