Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σκάνδαλα στην ΕΡΤ με απευθείας αναθέσεις


Τα γεγονότα δεν επιτρέπουν αμφιβολίες: Η ΕΡΤ ξεπουλά έναντι πινακίου φακής σε εταιρείες με ανταγωνιστικά συμφέροντα όλο το ελληνικό πρόγραμμά της, το οποίο στοιχίζει στον ελληνικό λαό 300.000.000 ευρώ ετησίως, ακολουθώντας τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων και των διαγωνισμών με ένα συμμετέχοντα. Συγκεκριμένα:
Στις 19.07.2011 διεξήχθη ο πλειοδοτικός διαγωνισμός της ΕΡΤ για τη «μεταφορά διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων παγκοσμίως». Στο διαγωνισμό αυτόν συμμετείχε μόνο μία εταιρεία, γεγονός που σημαίνει ότι η Κυβέρνηση επιμένει ακόμη σε μεθοδεύσεις απευθείας αναθέσεων με «διαπραγματεύσεις» και «διαγωνισμούς» με έναν συμμετέχοντα.
Παραδίδει, έτσι, την εκμετάλλευση όλου του ελληνικού προγράμματος της ΕΡΤ, το οποίο στοιχίζει στον ελληνικό λαό τριακόσια εκατομμύρια (300.000.000) ευρώ ετησίως, για όλες τις χώρες του κόσμου, χωρίς διεθνή διαγωνισμό και έναντι πινακίου φακής σε εταιρείες με ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ συμφέροντα.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι προδιαγραφές του διαγωνισμού δεν περιελάμβαναν την υποχρέωση των συμμετεχόντων σ’ αυτόν περί ονομαστικοποίησης μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου.
Μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν να απαντήσουν –σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου – στα παρακάτω:
  • Σχετίζεται αυτό με τη δυνατότητα  συμμετοχής αυτής της εταιρείας στον διαγωνισμό;
  • Είναι  συμβατή με την προκήρυξη του διαγωνισμού η ταυτόχρονη αντιπροσώπευση της ΕΡΤ και ανταγωνιστικών προς την ΕΡΤ τηλεοπτικών Μέσων από τον ίδιο φορέα;
  • Είναι δυνατόν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΕΡΤ μέσω ανάθεσης του έργου της παγκόσμιας εκμετάλλευσης των ραδιοτηλεοπτικών της προγραμμάτων σε ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ;
  • Είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως επιτυχής πλειοδοτικός διαγωνισμός με μία μόνον συμμετοχή και ποιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της μοναδικής εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό;
  • Έχει ο εν λόγω ιδιοκτήτης μετοχική συμμετοχή σε ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ ραδιοτηλεοπτικά Μέσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου