Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πότε θα ενημερώσει τους αρχηγούς ο ΓΑΠ;


Τη μαργαρίτα μαδάει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να αποφασίσει πότε θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και πότε θα εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις για τα σκοτεινά και φανερά σημεία της συμφωνίας των Βρυξελλών. Από αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο σοβαρά και αξιόπιστα λειτουργεί ο πρωθυπουργός σε σοβαρά ζητήματα.
Αρχικά από το σύστημα Μαξίμου άφηναν να διαρρεύσει ότι η συζήτηση στη Βουλή θα γινόταν την Τρίτη. Αλλαξαν όμως γνώμη, όταν διαπίστωσαν ότι θα έλειπε το άλλο μισό της πρωθυπουργικής καρέκλας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφέρουν τη συζήτηση για την Τετάρτη. Ούτε αυτό όμως τους βόλευε και βρήκαν νέα φόρμουλα. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,
στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα τους πάρει στο τηλέφωνο για να κλείσει ραντεβού μαζί τους την Τετάρτη πριν από την Ολομέλεια της Βουλής.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9, ισχυρίστηκε ότι «θα υπάρχει ενημέρωση καταρχάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη στις 9.30 το πρωί και μετά θα γίνουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού -αναλυτικές συζητήσεις και ενημέρωση- με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».
Για το θέμα της συζήτησης στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Σε δεύτερη φάση, φαντάζομαι, ότι θα γίνει συζήτηση και στην Ολομέλεια. Αλλά καταρχάς νομίζω είναι πιο λογικό, πριν αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια, να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών».
Χθες, πάντως, κανένα τηλεφώνημα μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει στους αρχηγούς, ενώ κυκλοφόρησαν και πληροφορίες ότι θα τους ενημερώσει τηλεφωνικά ο κ. Παπανδρέου.
Οσο για την Ολομέλεια, ψιθυριζόταν ότι πιθανότατα θα συγκληθεί την Παρασκευή. Το μόνο πράγμα που παραμένει «κλειδωμένο» είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το πρωί της Τετάρτης. Αλλά με την ώρα ΠΑΣΟΚ, ακόμη και αυτή είναι άγνωστο τι ώρα θα γίνει πραγματικά.
Ολα αυτά τα χωρίς μπούσουλα παιχνιδάκια της κυβέρνησης δείχνουν τον φόβο του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και την ανικανότητα χειρισμών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Οι αρχηγοί, από τη μεριά τους, φέρεται να κλείνουν στην άποψη αν τους τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός, να προσέλθουν για ενημέρωση, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας των Βρυξελλών.
O πρόεδρος της Ν.Δ. έχει θέσει συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία ζητεί απαντήσεις, με πρώτα αυτά που αφορούν τις «εμπράγματες εγγυήσεις», αλλά και την αφαίρεση του νέου «σχεδίου Μάρσαλ» από το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου