Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σε απόγνωση οι εξαγωγείς της Ηλείας

O Σύνδεσμος Εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων Νομού Ηλείας ζητώντας να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί το εισόδημα των Ηλείων αγροτών απέναντι σε φαινόμενα αφερεγγυότητας εμπόρων από τις βαλκανικές χώρες, κυρίως τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έλαβε την εξής απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Σκανδαλίδη αφού αναφέρει την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία και καταλήγει στα εξής:
"Σύμφωνα με το αριθμ. Πρωτ. 174229/30.6.2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έχουν πραγματοποιηθεί τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών και καταγράφηκαν τα πορίσματα των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων που άμεσα θα αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή για διερεύνηση και ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.
Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι που προβλέπονται στους εν λόγω κανονισμούς, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις από τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων που συγκροτούνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Οι Περιφερειακές Ενότητες διενεργούν όλους τους ανωτέρω ελέγχους σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου