Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νέος στόχος η λαϊκή κυριαρχία


Ανήκουστο, απίστευτο και, όμως, αληθινό. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετά το σακάτεμα της εθνικής κυριαρχίας και προκειμένου η χώρα και η δημοκρατία να μη γέρνουν… μονόπαντα, φέρεται αποφασισμένη να σακατέψει και τη λαϊκή κυριαρχία.
Δηλαδή, την ισχύ της λαϊκής ψήφου! Και, μάλιστα, μέσω ενός εργαλείου που αποτελεί την πεμπτουσία της λαϊκής κυριαρχίας. Μέσω… δημοψηφισμάτων. Η ετυμηγορία των οποίων – λέει – δεν θα είναι δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το μέγεθος της πρόκλησης, ας εφαρμόσει την «κυβερνητική μεθοδολογία» στο ένα και μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα: Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, κατά το οποίο ο Λαός αποφάσισε για τη μορφή του Πολιτεύματος: αν επιθυμεί Βασιλευομένη ή Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Ο Λαός τότε, με ποσοστό 69%, τάχθηκε εναντίον της Βασιλευομένης και υπέρ της Προεδρευομένης. Φαντασθείτε, λοιπόν, να έβγαινε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
και να έλεγε: «Δεν με δεσμεύει η απόφαση του Λαού, διότι πιστεύω πως η ύπαρξη κληρονομικού Ανώτατου Άρχοντα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας!..».
Και να έφερνε τον βασιλιά!
Βεβαίως, η κυβέρνηση των κατεδαφίσεων, προκειμένου να θολώσει τα νερά, κάνει, ήδη, λόγο για δύο κατηγοριών δημοψηφίσματα, όπου στη μια κατηγορία δεν θα δεσμεύεται να υλοποιήσει τη λαϊκή βούληση και στην άλλη κατηγορία θα δεσμεύεται…
Αλλά, ποια έννοια και ποια σκοπιμότητα έχει ένα δημοψήφισμα, η διενέργεια του οποίου κοστίζει εκατομμύρια στο κράτος, όταν η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση; Προς τι αυτή η ασέβεια προς το δημόσιο χρήμα και σ’ εκείνους που το προσφέρουν με χίλιες στερήσεις;
Φυσικά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν φημίζονται για τον σεβασμό τους στο δημόσιο χρήμα. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του σημείου να νομοθετούν και διαδικασίες δημόσιας σπατάλης χωρίς αντίκρισμα, η απόσταση είναι χαώδης και κανένας «εξυπνάκιας» επικοινωνιολόγος ή «μαύρος προπαγανδιστής» δεν μπορεί να τη γεφυρώσει.
Μόνο η συρρίκνωση και η υπερκέραση της λαϊκής κυριαρχίας μπορεί ν’ αποτελέσει μια λογική ερμηνεία των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.
Η υπερκέραση και η συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας, όμως – το μόνο φύλλο συκής που απέμεινε στη «δημοκρατία των κατεδαφιστών», – θα είναι ένα πραξικόπημα το οποίο, – αντί να διοργανώσουν και να επιβάλουν οι αμερικανοκίνητοι Συνταγματάρχες, θα διοργανώσουν και θα επιβάλουν οι αμερικανοκίνητοι και οι άφρονες βουλευτές.
Οι οποίοι, ήδη, έχουν ψηφίσει τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας! Γιατί, τάχα, να μην ψηφίσουν τη συρρίκνωση και της λαϊκής κυριαρχίας; Ένα Μνημόνιο και γι’ αυτήν!
   
Πηγή: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου