Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρωτοφανές: "κλείδωσαν" τα μηχανήματα στις ΔΟΥγια να μην δώσουν τις επιστροφές φόρων


Η χθεσινή πρωτοφανής απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να ανασταλούν όλες οι πληρωμές μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Σήμερα το πρωί,  κλειδώθηκαν” όλα τα μηχανήματα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να μην μπορεί να γίνει άμεσα καμία πληρωμή μισθού και καμία επιστροφή φόρου.
Σημειώνεται ότι στη χθεσινή αποκάλυψη και έκκληση της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια -με σχετικές διαρροές- βασισμένες σε ασύστολα ψεύδη, να υπάρξει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, εκτός των επιπτώσεων που έχει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους αναβάλλεται η μισθοδοσία, αλλά και στους πολίτες για τους οποίους αναβάλλεται η επιστροφή φόρου που δικαιούνται, συνιστά κραυγαλέα λογιστική αλχημεία, αφού επηρεάζει άμεσα την παρουσίαση των δημοσιονομικών στοιχείων για το πρώτο 7μηνο του 2011.
Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση η οποία απαιτεί από τους πολίτες άμεση ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, απειλώντας με φυλάκιση όσους οφείλουν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μπαταχτζής και οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω”. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου