Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συναντήσεις του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ν.Κάτσιου για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Π.Ε. Άρτας


Η ενίσχυση και η επέκταση των δράσεων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων που είχε την Πέμπτη με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων της Άρτας ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νικόλας Κάτσιος. 
 «Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην άμβλυνση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας. Ήδη με τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης, Φορέων, Επιχειρήσεων και πλήθους απλών πολιτών έχουν γίνει σημαντικά βήματα μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και φιλοδοξούμε στο άμεσο μέλλον να ενισχύσουμε και επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλους τομείς», υπογράμμισε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης. 
 Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν τα θέματα που συζητήθηκαν με τους φορείς της Π.Ε. Άρτας, μετά και από συνεργασία που υπήρξε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά
 Η πρώτη συνάντηση έγινε με το Δήμαρχο Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξη, κατά την οποία παρούσης και της αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Βασιλάκη, εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας σε δράσεις κοινωνικής μέριμνας που ήδη υλοποιεί ο Δήμος έχοντας και το ανάλογο προσωπικό, καθώς και σε νέες που προωθεί η Περιφέρεια. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της δημιουργίας δομής του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Άρτας, για την οποία έχει βρεθεί οίκημα φιλοξενίας της από το Δήμο, ενώ από την
πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει, όπως πράττει και μέχρι σήμερα, να στηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του Κέντρου.
 Η  ενίσχυση του ουσιαστικού κοινωνικού έργου που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, με τη λειτουργία Γηροκομείου και τη λειτουργία συσσιτίων σε απόρους, συζητήθηκε στη συνάντηση του κ. Κάτσιου με το Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. 

Σε δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα συμμετάσχουν επίσης ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Άρτας. Συγκεκριμένα ο κ. Κάτσιος με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μάνο συζήτησε για την επικείμενη ενημέρωση των μαθητών των σχολείων σε ζητήματα προληπτικής ιατρικής, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Τσανάκας,  ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος  θα διαθέσει  Υγειονομικό Υλικό στο Γηροκομείο, κάτι που ήδη έχει κάνει πρόσφατα και για κρατούμενους   αλλοδαπούς στα κρατητήρια της Α. Δ. Άρτας. 
  Το Νοσοκομείο Άρτας
 Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης στην Π.Ε. Άρτας του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ήταν το Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του κ. Λάμπρου και μέλη του Δ.Σ.. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν (ελλείψεις προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού κ.α.),  και έγινε εκτενής συζήτηση  για  το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης, για την ολοκληρωμένη λειτουργία του οποίου ζητήθηκε παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας για την εξασφάλιση συμπληρωματικής πίστωσης. 
 «Οι συναντήσεις ήταν πολύ χρήσιμες και εκείνο που διαπιστώνεται είναι το ενδιαφέρον και η αγωνία όλων να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης που ταλανίζουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας.  Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές  Ενότητες και παράλληλα θα επακολουθήσουν και άλλες για επιμέρους δράσεις και πρωτοβουλίες», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Νικόλας Κάτσιος, προσθέτοντας ότι παράλληλα η Περιφερειακή Αρχή θα προωθήσει υπόμνημα προς το Υπουργείο Υγείας για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Άρτας και του Κέντρου Φυσικής Αποθεραπείας. 
 * Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν, κατά περίπτωση στις συναντήσεις του, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Ι. Κατέρης και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. κ. Ιωάννης Γ. Παπαγιάννης, Ιωάννης Χρ. Παπαγιάννης, Δ. Διβάρης. Επίσης η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Καραγιώτη, η Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας κ. Αφρ. Κοντοδήμα και ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Χρ. Τσιρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου