Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Oυσιαστικές προτάσεις για τις Μεταφορές - Επικοινωνίες της Ηπείρου

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από υπηρεσίες και επαγγελματικούς φορείς των Mεταφορών και Eπικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, η ανοιχτή σύσκεψη – διαβούλευση για την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τις Μεταφορές (εθνικοί δρόμοι, επαρχιακοί, διαδημοτικοί, αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ) έχει προχωρήσει στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των υποδομών, έχει λάβει υπ’ όψιν της τις, υπό άμεση ένταξη στα χρηματοδοτικά πλαίσια, σχετικές προτάσεις έργων και τελικά θα δρομολογήσει τις κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και εν τέλει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. Όσον αφορά τον τομέα των Επικοινωνιών, θα γίνει η απαιτούμενη συμπλήρωση όλων των ευρυζωνικών δικτύων για να μπορέσουν οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις διοικητικές πράξεις (πχ Διαύγεια)".
Από την πλευρά του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Καραμπίνας, τόνισε ότι με τη σημερινή σύσκεψη ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την κατάρτιση του ολοκληρωμένου σχεδίου μεταφορών και επικοινωνιών στην Ήπειρο και οι προτάσεις θα διαβιβαστούν στο Υπουργείο Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν είναι οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, η πρόοδος των εργασιών στο Αεροδρόμιο, η λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών και η online σύνδεση των Δήμων της Ηπείρου. Ειδική αναφορά έγινε και στη λειτουργικότητα της Εγνατίας Οδού, για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Καραμπίνας, κατέθεσε σειρά προτάσεων προς τη Διοίκησή της, που αφορούν: Τη δημιουργία ελικοδρομίων κατά μήκος της, προκειμένου να είναι προσιτή και άμεση η διακομιδή ασθενών ή τραυματιών. Ο καθορισμός σημείων σε συγκεκριμένα σημεία, που να διευκολύνουν την αναστροφή των οχημάτων του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής και τέλος την χρησιμοποίηση των αποχιονιστικών οχημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες ως βυτιοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου