Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στους "ευρωβουλευτές της χρονιάς" ο Γιώργος Κουμουτσάκος


«Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών για το 2013 εξελέγη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έπειτα από διαδικασία ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχε...
το σύνολο των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Η ανακοίνωση, που έγινε σε ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου Μάρκο Σέφκοβιτς διοργανώθηκε χθες στις Βρυξέλλες.
 Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ήταν μεταξύ των 18 ευρωβουλευτών που έλαβαν φέτος το βραβείο του «ευρωβουλευτή της χρονιάς», το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό «The Parliament Magazine» στο πλαίσιο του θεσμού των βραβείων «MEP Awards». 
οΟΓ. Κουμουτσάκος δήλωσε, κατά την παραλαβή του βραβείου, τα εξής: «Ο τομέας των μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας περίπου το 3,7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. 
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει προχωρήσει με δύο τρόπους: μέσω της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας και της προάσπισης των δημοκρατικών αρχών και ελευθεριών και δεύτερον, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων μεγάλων έργων. 
Έργων, που αποτελούν απτή απόδειξη του κοινού οφέλους που παράγει
το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
 Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών αποτελούν ένα τέτοιο έργο. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παράγει συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, είμαι ευτυχής που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου