Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα στρατόπεδα Κόνιτσας και Φιλιατών

Τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τις παραμεθόριες περιοχές της, η κατάργηση των ταγμάτων Πεζικού σε Κόνιτσα και Φιλιάτες, υπογραμμίζει σε επιστολή που απέστειλε προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η πληροφορία περί κατάργησης των δύο στρατιωτικών μονάδων,  «έρχεται σε πολύ δύσκολη περίοδο για την ακριτική Ήπειρο, που δοκιμάζεται από την αθρόα εισαγωγή ναρκωτικών και τη διέλευση εγκληματικών στοιχείων από τη γείτονα Αλβανία, σε μια περίοδο μάλιστα που έχει ήδη αποσυρθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για φύλαξη άλλων πυλών εισόδου λαθρομεταναστών».  
Ο Περιφερειάρχης,  τονίζει ότι η υλοποίηση της απόφασης «θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα για την ακριτική και αιματοβαμμένη από τους εθνικούς αγώνες Ήπειρο». «Μας λυπεί – συνεχίζει-  το γεγονός ότι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, υπάρχουν θύλακες που συστηματικά δρουν κατά των στρατιωτικών δομών της Περιφέρειάς μας. Προηγήθηκε η υποβάθμιση της VIIIης Μεραρχίας, η κατάργηση του ΚΕΥΓ Άρτας, η κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης, που, πέραν των άλλων, έχουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις τοπικές
κοινωνίες.  Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπει την απόσυρση του Ελληνικού κράτους, με το κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων σε παραμεθόριες περιοχές και την ίδια ώρα να διατηρούνται ή να ιδρύονται νέες στην κεντρική Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες είναι και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που μπορούν άνετα να λειτουργούν σε στρατόπεδα που βρίσκονται εγγύς των συνόρων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου