Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ"

Η ΕΓΚΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HANDELSBLATT ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ: «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ»
Ο ειδικός σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης συντάκτης της Handelsblatt, Hans-Peter Siebenhaar, με σχετικό άρθρο του στη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας με τίτλο «Όλα από την αρχή», αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος με την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ. Η ενέργεια του Πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την ‘κάθαρση’ και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό.  
Σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο
ίδρυμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών. Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης είναι ξεκάθαρο, ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο Μέσων Ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου