Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το Συμβούλιο Εφετών διαχωρίζει τη δικογραφία για τον Τ. Μαντέλη


Τον κίνδυνο της παραγραφής ως προς τις ερευνώμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για σκέλος της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων της Siemens», επιχειρεί να προλάβει το Συμβούλιο Εφετών που με απόφαση του διαχωρίζει τη δικογραφία όσον αφορά στον πρώην υπουργό.
Το Συμβούλιο αποδεχόμενο σχετικό αίτημα των ειδικών ανακριτών της υπόθεσης για διαχωρισμό της δικογραφίας στο σκέλος που αφορά στον Τάσο Μαντέλη και στην εμπλοκή του στην έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαχωρίζει την εν λόγω υπόθεση καθώς υπάρχει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – «άμεσος κίνδυνος παραγραφής ορισμένος αδικημάτων». 
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κατηγορείται στην υπόθεση της Siemens για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ” εξακολούθηση και παθητική δωροδοκία και μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της
δικογραφίας , αφορούν σε ποσό 450 χιλιάδων μάρκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός από την Siemens ως «προεκλογική χορηγία».
Σύμφωνα με την κατηγορία το επίμαχο ποσό, που φέρεται να αφορά στην έγκριση της επίμαχης σύμβασης μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, εμβάστηκε τμηματικά με πρώτο έμβασμα 200.000 μάρκων το 1998 και το δεύτερο 250.000 το 2000. Τα χρήματα είχαν αποσταλεί σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα που έφερε τον κωδικό «Α. Rocos», τον οποίο φαίνεται να είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του πρώην υπουργού, Γ. Τσουγκράνης . 
Για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων ένας στενός συνεργάτης του κ. Μαντέλη αλλά και ο γενικός Διευθυντής της ελληνικής Siemens, της περιόδου 2003- 2003, Ηλίας Γεωργίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου