Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Οι μάσκες πέφτουν- Συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες."

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Δωδώνη
Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση που διεξήχθη στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ, με θέμα τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, ένα εξάμηνο μετά την ιδιωτικοποίηση της.
 Παρακολουθώντας αυτή την συζήτηση και την απόφασή της βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα για τις παρατάξεις και για ένα κομμάτι  του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος, τις συμβιβασμένες ηγεσίες στους κάθε λογής συνεταιρισμούς. 
Δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και δεν υπήρχε λόγος να παραβρεθεί το αγωνιστικό κομμάτι του αγροτικού κινήματος, (ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων) που την προηγούμενη μέρα είχαν συγκέντρωση έξω από την Δωδώνη.
Η εισήγηση  που παρουσίασε στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης (αυτοί ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα) ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο αυτής της παράταξης, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ.
Η Εισήγηση περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Δωδώνη και στον αγροτικό τομέα, αντέγραφε κάποιες προτάσεις από το ταξικό κίνημα και τις έμπλεκε με τις δικές της διαχειριστικές προτάσεις για συγκρότηση δημοκρατικών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών στα χέρια των άμεσων παραγωγών και των εργαζομένων σε αυτούς. Μεταβίβαση σε αυτούς των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (Δωδώνη, Ελβιζ, Σεκαπ κλπ) και λειτουργία
τους με κρατική στήριξη κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
Και καλούσε το ΠΣ 
α) να βγάλει άμεσα ψήφισμα που θα απαιτεί να πληρώνονται οι κτηνοτρόφοι στην ώρα τους   …….     
β)να μπει μπροστάρης σε έναν αγώνα που θα έχει σαν στόχο η Δωδώνη να οδηγηθεί στα χέρια των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων και να λειτουργεί με κρατική στήριξη κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
γ)να συγκροτήσει επιτροπή με επικεφαλής τον κ. περιφερειάρχη στην οποία θα συμμετέχουν αιρετοί άρχοντες στη περιοχή και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και που θα έχει σαν στόχο να πιέσει στη βάση των παραπάνω και να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.
Από αυτή την τοποθέτηση εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα  ή σαν χώρος- ΑΝΤΑΡΣΥΑ  είναι αφελείς ή συγγενεύουν με τον κ. Περιφερειάρχη(ΝΔ) , τους  κ. Αργύρη , και κ. Κασσή (ΠΑΣΟΚ) και τον κ.. Παπαδημητρίου (ΣΥΡΙΖΑ).
Αυτά άκουσαν οι  συμβιβασμένοι αγροκτηνοτρόφοι (αυτοί που πρωτοστατούσαν να περάσει η Δωδώνη στα χέρια των κτηνοτρόφων) και  ο πρώτος που πήρε τον λόγο επέμεινε στη παλιά του θέση η Δωδώνη να περάσει στους κτηνοτρόφους και να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα στηρίξει αυτό το αίτημα.
 Ο δεύτερος που πήρε το λόγο κάλεσε να βγούμε όλοι, μπροστά οι άρχοντες ……, παραδέχτηκε δε ότι δεν αντισταθήκαμε όσο έπρεπε……
Ο τρίτος μας κάλεσε να πάμε με μια πρόταση , και φυσικά εννοούσε τη πρότασή τους. 
Και τέλος όλους τους προσγείωσε ανώμαλα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων ότι οι συνεταιρισμοί είναι επιχειρήσεις.
Και πράγματι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (δηλαδή αυτοί που ιδιωτικοποίησαν την Δωδώνη  οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από κοντά και αυτοί που νόμιζαν ότι αγωνίζονταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση οι παρατάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ)  
ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Ανεξάρτητα από την άποψη για την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης », το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου:
• Απαιτεί τη συνέχιση της πάγιας πολιτικής της γαλακτοβιομηχανίας στην παραλαβή και στις πληρωμές
των κτηνοτρόφων (τιμές- άμεση καταβολή- εκκαθάριση- προκαταβολές).
• Επισημαίνει ότι η συνέχιση της πολιτικής αυτής αποτελεί δέσμευση των ιδιωτών κατά την εξαγορά της
γαλακτοβιομηχανίας.
• Εκφράζει την ετοιμότητά του να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εκπλήρωση της δέσμευσης αυτής. 
Και για να τα έχουν και με όλους καλά και για να ελίσσονται στην απόφαση ο καθένας τους κότσαρε και καμιά δεκαριά προτάσεις για να δείχνει ότι είναι και διαφορετικός. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!!
Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους αφού κατήγγειλαν τους εκβιασμούς και τις απειλές απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες από τους νέους ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας έκαναν σκληρή κριτική σε όλους αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους. Σε όλους αυτούς που με τον άλφα η βήτα τρόπο έβαλαν πλάτη να ιδιωτικοποιηθεί η βιομηχανία. 
Εξήγησαν για άλλη μια φορά τη θέση που στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν και θέση του ταξικού κινήματος των αγροκτηνοτρόφων (ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, αγροτικών μπλόκων, όλων αυτών που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΥ)  , αλλά και του ταξικού κινήματος των εργατών(ΕΚ Άρτας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Λευκάδας , της Ομοσπονδίας στο Γάλα –Τρόφιμα –Ποτά και πολλών εργατικών σωματείων) .
Καταθέσαμε δε και ψηφίσαμε αυτό που ζητάει το συνεπές αγροτικό κίνημα στη τελευταία του συγκέντρωση έξω από τη Δωδώνη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η  φτωχή αγροτιά της περιοχής μας να παλέψει οργανωμένα ενάντια στο ξεκλήρισμα της.
Τους καλούμε να συσπειρωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους βάζοντας στο στόχαστρο τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα τους: 
Την Ε.Ε. και την ΚΑΠ , τις  κυβερνήσεις του ευρωμονοδρόμου , τις ξεπουλημένες ηγεσίες του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος κ.α.
Άμεσα διεκδικούμε:
Κάθε 1η και 15η του μήνα η Δωδώνη να πληρώνει τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους 
Την αύξηση της τιμής του γάλακτος στο παραγωγό χωρίς να μετακυλίεται στον καταναλωτή, αφού το κόστος παραγωγής έχει πολλαπλασιαστεί.
Να μην επιβαρύνονται οι αγροκτηνοτρόφοι κατά την συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Ο  καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι θα πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση της πιο πλατιάς συμμαχίας των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων με την εργατική τάξη και τους μεροκαματιαρήδες επαγγελματίες και μικροεμπόρους για να λυθεί το διατροφικό πρόβλημα υπέρ του λαού για να πάρουν τον πλούτο αυτοί που τον παράγουν και όχι τα παράσιτα της κοινωνίας οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι

Κώστας Κωτσαντής
 Βασίλης Ζιώβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου