Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Mπροστά η ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Τις απόψεις όσων υποστηρίζουν ότι είναι νωρίς ακόμη να ιχνηλατηθεί το τοπίο αναφορικά με τα ανακλαστικά της κοινωνίας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταδεικνύουν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. 
Την επομένη δημοσίευσης, δημοσκόπησης της VPRC, που έφερνε το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, βγαίνει στη δημοσιότητα το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», που δίνει προβάδισμα 2 μονάδων στην ΝΔ, η οποία αυξάνει το ποσοστό της στο 29,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα,  συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,5% των ψηφοφόρων. 
Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με αμετάβλητο ποσοστό στο 11,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, επίσης σταθερό στο 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6% χωρίς και αυτοί να καταγράφουν μεταβολή στο ποσοστό τους. Απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας αποτυπώνεται για το ΚΚΕ, που πέφτει στο 6%, ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετράται στο 4,5%. 
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συγκεντρώνουν περισσότερο θετικές γνώμες σε σχέση με ένα διαφορετικό σχήμα. Έτσι, συντριπτική είναι η υπεροχή στην παράσταση νίκης της Ν.Δ., με 57%, έναντι 31% του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41% των προτιμήσεων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. Το 30% απάντησε «κανένας από τους δύο».
Την ίδια ώρα, σε μέτρηση της εταιρείας Κάπα Research για το Βήμα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3% λαμβάνοντας 21,4%, έναντι 21,1%. 
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,9% 
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την
απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.
Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%. 
Τέλος, o Aντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46% έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου