Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η Νέα Δημοκρατία Κύπρου στηρίζει τη μεγάλη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επανεκκίνηση της Νέας Σύγχρονης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με σημερινή ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης, η Νέα Δημοκρατία Κύπρου στηρίζει με όλες  τις δυνάμεις τη μεγάλη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επανεκκίνηση της Νέας Σύγχρονης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, προσαρμοσμένης στα πρότυπα των ευρωπαϊκών δημόσιων δικτύων Ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και με  απόλυτη διαφάνεια. 
Ταυτοχρόνως εκφράζουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι με την απόλυση τους θα αποζημιωθούν κανονικά. Η απόφαση υψηλού συμβολισμού και εκσυγχρονισμού που λήφθηκε από την  Ελληνική Κυβέρνηση για την επανίδρυση της  Νέας Σύγχρονης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, πάνω σε καινούργιες και υγιείς βάσεις, είναι μια πολύ τολμηρή  όσο και πολύ δύσκολη απόφαση. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι τυχαίο που η απόφαση αυτή ταυτίζεται με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας ηγέτης που τολμά όταν χρειάζεται, που έχει το θάρρος να πάρει  τις δύσκολες αποφάσεις, όταν αυτές επιβάλλονται και εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Ελλάδας. Ένας ηγέτης που γνωρίζει και συνειδητοποιεί ότι βρέθηκε στην Κυβέρνηση της χώρας για να κυβερνά και όχι για να χαϊδεύει αυταπάτες.  
Ο Αντώνης Σαμαράς θέτει τα συμφέροντα της Ελλάδας  πάνω  από τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Και γι αυτές τις τολμηρές αποφάσεις και τη συνέπεια απέναντι στην Πατρίδα, το λαό και την ιστορία είμαστε βέβαιοι πως θα κριθεί από την πλειοψηφία, αν όχι από
το σύνολο του κυρίαρχου λαού, θετικά. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και της Ελλάδας δείχνει καθημερινά με έργα, πράξεις και αποτελέσματα  ένα δρόμο του οποίου είχαμε χάσει τα ίχνη. Δείχνει το δρόμο της ευθύνης, της τόλμης και του πολιτικού θάρρους. Δεν διστάζει ακόμα και να συγκρουστεί βραχυπρόθεσμα με στοιχεία του ‘κοινού αισθήματος’, προκειμένου να υπηρετήσει το πραγματικό εθνικό συμφέρον της Ελλάδας.  Κάποιοι αντιδρούν στην απόφαση υψηλού συμβολισμού και εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ σε υγιή και σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Κάποιοι διαδίδουν και προσπαθούν σκόπιμα να παραπληροφορήσουν τον Ελληνικό λαό και τον Οικουμενικό Ελληνισμό, ότι δήθεν η ΕΡΤ έκλεισε οριστικά, αποκρύπτοντας την πραγματική αλήθεια και την απόφαση του Πρωθυπουργού να ξαναλειτουργήσει άμεσα η Νέα Σύγχρονη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Λένε επίσης ότι, ήταν ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού, οι πάντες γνωρίζουν ότι τους τελευταίους έξι μήνες και ως τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, το θέμα της ΕΡΤ ήταν αντικείμενο καθημερινών διαβουλεύσεων με τους εταίρους μας στη συγκυβέρνηση. Ειδικότερα, κάποιοι λένε ότι ¨δεν ήταν αυτός ο τρόπος¨. Δεν τους ακούσαμε όμως ποτέ να αντιδρούν και να τοποθετούνται όταν συστηματικά και για χρόνια λυμαίνονταν την ΕΡΤ οι στενά συντεχνιακές νοοτροπίες ή όταν, με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, αναπτύσσονταν και οργίαζαν μέσα στην ΕΡΤ γνωστές πρακτικές  ασύδοτης σπατάλης και πρωτόγνωρης αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης. Οι πάντες γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια και την οσμή της σήψης, αλλά μόνο ο Αντώνης Σαμαράς είχε το πολιτικό θάρρος να επιδείξει ευθύνη και να θέσει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.
Η Νέα Δημοκρατία Κύπρου εκφράζει την απόλυτη στήριξη στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην Κυβέρνησή του, σε αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες, κοιτάζοντας μόνο μπροστά. Διότι είναι με τέτοιες μεγάλες και θαρραλέες αποφάσεις που θα βγάλουμε τη χώρα μας από το τέλμα και την παρακμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου