Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πληρώνει η Δωδώνη ποσοστό οφειλών του Μαρτίου

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των 6.500 γαλακτοπαραγωγών που παραδίδούν γάλα στην Δωδώνη, με την νέα διοίκηση της εταιρείας αφού οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δείχνουν ότι θα ξεπεραστούν δύσκολα. Σύμφωνα πάντως με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από την Διοίκηση της Δωδώνης, σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου, πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών για ένα ποσοστό της τάξεως του 20% από την οφειλή του Μαρτίου που αγγίζει το ποσό των 900.000 ευρώ περίπου (έχει πληρωθεί άλλο ένα 40% οπότε απομένει ακόμα ένα 40% για τον Μάρτιο). Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και η αλλαγή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Δωδώνης αφού ο κ. Michael O' Neill, είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος. 
«Σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή ενός ακόμα ποσού για τον Μάρτιο (20% που αντιστοιχεί σε περίπου 900.000 ευρώ). Μένει ακόμα το 40% η πληρωμή του οποίου θα γίνει λογικά τις επόμενες ημέρες μιας και τα χρήματα υπάρχουν. Ο Απρίλιος, θα πληρωθεί αφού εξοφληθεί ο Μάρτιος», αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, κύκλοι της Δωδώνη Α.Ε.
Και συμπληρώνουν: «Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ρευστό. Αν και οι εξαγωγές μας πάνε πολύ καλά (το πεντάμηνο του 2013 κατέγραψε αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012) όμως δεν ισοσκελίζονται οι εξαγωγές
με την εσωτερική αγορά η οποία κινείται πτωτικά. Όσες επιταγές έρχονται από το εξωτερικό δίνονται στην τράπεζα. Εδώ και 15 ημέρες υπάρχει ένα ποσό στην τράπεζα από επιταγές της Δωδώνης της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ το οποίο είναι ακριβώς και η οφειλή του Μαρτίου προς τους γαλακτοπαραγωγούς». Επίσης, μας αναφέρουν από τη Δωδώνη: «αυτό που μελετάει η Διοίκηση είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να ενημερώνονται οι παραγωγοί κάθε πότε πληρώνονται, είτε έναντι είτε εξόφληση. Αυτό το είπε ο κ. Γιάννης Βιτάλης, Αντιπρόεδρος της Δωδώνης και στους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων».
Τέλος από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι κρατούν στάση αναμονής ώστε να δουν πως θα συνεχιστεί η κατάσταση με την πορεία των πληρωμών. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά δεν αποκλείουν ακόμα και κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς της γαλακτοβιομηχανίας. «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα μέχρι την Γ.Σ. και στην συνέχεια θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα πρέπει να γίνει μια δυνατή κινητοποίηση ώστε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά» ο πρόεδρος του συνδέσμου κτηνοτρόφων Ηπείρου κ. Μιχάλης Τζίμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου