Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ ανήγγειλε η κυβέρνηση

Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ.Παπαγεωργίου. 
Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας -όπως είπε- ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική Gazprom σε αλλαγή στάσης και μη υποβολή προσφοράς, δήλωσε ωστόσο ότι από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ. 
Πάντως η ίδια η Gazprom δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση για τις αιτίες που την οδήγησαν σε μη κατάθεση προσφοράς. 
Ως ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός χαρακτήρισε την προσφορά από την αζερική SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ, συνδέοντας της με τον αγωγό TAP. 
«Το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει το προσεχές διάστημα για την εγκυρότητα
της προσφοράς της SOCAR για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς» αναφέρει ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
Επίσης είπε ότι ίσως επανεξεταστεί ο χρόνος πώλησης των ΕΛΠΕ, που διατηρούν ποσοστό 35% στην ΔΕΠΑ. 
«Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής της στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις», αναφέρουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου