Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μιχελάκης:"Πρέπει να έχουμε όλοι ρυθμούς 'Σαμαρά'"

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών», τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: 
«Τον ευχαριστώ θερμά και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Νιώθω ιδιαίτερα έντονο το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων, που αναλαμβάνω, ως υπουργός των Εσωτερικών, στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας. 
Έχω συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Όταν πιστεύουμε στο σκοπό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες.
 Στην συνέχεια ο κ. Μιχελάκης έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη: «Νιώθω κι ακόμη ένα βάρος. Ότι διαδέχομαι στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της Παράταξής μας, τον φίλο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τον ευχαριστώ για την εγκαρδιότητα με την οποία με υποδέχθηκε, αλλά και για τη διαβεβαίωση ότι θα είναι κοντά μας, αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο που έχουμε μπροστά μας. 
Ξέρω ότι, στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η γνώμη του θα αποτελούν
βασικό σύμμαχό μας».
Και συνέχισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών:  «Νιώθω ακόμα την υποχρέωση να διαβεβαιώσω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή. Οι στόχοι άλλωστε είναι κοινοί και το χρέος βαρύ. 
Μαζί θα προχωρήσουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν θα πω περισσότερα. 
Θέλω, όμως, να διαβεβαιώσω το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου ότι θα εργαστώ και θα συνεργαστώ με όλους. 
Το Γραφείο μου θα είναι ανοιχτό για όλους. Όλες τις ώρες. Μόνο κριτήριο για όλους μας θα είναι η αξιοσύνη, η όρεξη για δουλειά, Γνώμονας είναι ένας: Ότι, πάνω απ’ όλα, υπάρχουν οι ανάγκες της Πατρίδας μας. Υπάρχουν οι ανάγκες του Ελληνικού λαού. Και στις ανάγκες αυτές οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον πιο αποτελεσματικό, αλλά και τον πιο γρήγορο τρόπο. 
Δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε παρά να έχουμε - όπως επίμονα υποστήριζα - ρυθμούς Σαμαρά! Ό,τι είναι να γίνει αύριο, να προσπαθήσουμε να γίνεται σήμερα.
Σας ευχαριστώ θερμά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου