Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Γιούνκερ: «Άσεμνη και δηλητηριώδης η επίθεση που έγινε στην Ελλάδα»»

Μακάρι όσα είπε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, να το άκουγαν η τρόικα και οι άλλοι εταίροι μας. Ο  για είκοσι χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως πρόεδρος του Eurogroup, απέδειξε ότι τα φιλελληνικά συναισθήματά του είναι ειλικρινή. Λίγες ώρες μετά την εμπλοκή με τη ΔΕΠΑ, αλλά και με σαφές μήνυμα για όλες τις αποκρατικοποιήσεις, επισήμανε ότι πρέπει να πουλάμε όσο εμείς θέλουμε και όχι όσο οι άλλοι θέλουν. Ο κ. Γιούνκερ, που σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό, στην τοποθέτησή του με θέμα «Ευρώ: Απολογισμός και προοπτικές», τόνισε μεταξύ άλλων: « Όταν η Ελλάδα δέχτηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπισθώ. Η Ελλάδα είναι και δικά μου» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και ίσως θα πρέπει να πούμε ότι η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα. Αισθάνομαι , με τις γνώσεις που έχω, με την Παιδεία που έχω, με την αγάπη που έχω για την Ελλάδα, συνιδιοκτήτης αυτής της χώρας που αγαπώ. Κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν να διωχθεί από την Ευρώπη. Κάποιες κυβερνήσεις,
όλος ο κόσμος και το ΔΝΤ αναρωτήθηκαν πως θα επιβιώσει η Ελλάδα.
Αν θα πρέπει να φύγει από το ευρώ ή να εξαφανιστεί το ίδιο το ευρώ. Το λάθος που κάναμε ήταν ότι ακούσαμε τους γκουρού της οικονομίας. Δεν λένε ότι η Γερμανία κερδίζει απ’ ό, τι γίνεται στην Ελλάδα. Εγώ το λέω. Θαυμάζω την προσπάθεια των Ελλήνων, τους αγώνες που δίνουν». 
 Ο κ. Γιούνκερ φάνηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ανακάμψει οικονομικά το 2014. «Συμφωνώ τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει μέσα στο 2014. Η δυναμικότητα και η δυνατότητα της Ελλάδας θα γίνουν πραγματικότητα», σημείωσε.
Τέλος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής  των αρχηγών των κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου