Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σκληρές αλήθειες για την ΕΡΤ από τη Φωτεινή Πιπιλή

Η Φωτεινή Πιπιλή επέλεξε να κάνει την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της για την ΕΡΤ, στην μόνη ελεύθερη φωνή όπως χαρακτήρισε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ yooradio.gr. Σοκαριστική στην ειλικρίνειά της η Δημοσιογράφος – Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή προλόγισε: 
«Για μένα η ΕΡΤ είχε κλείσει από το 1991 όταν βρόντηξα και έφυγα μη ανεχόμενη τον  προσωπικό πολιτικό  σκοταδισμό, αλλά και την ασυδοσία της, από τότε, πανίσχυρης συντεχνίας της ΠΟΣΠΕΡΤ». Περιέγραψε, δε, επιγραμματικά την τραγική εμπειρία της  - νεαρή τότε – από τον πρασινοφρουρισμό της ΕΡΤ από το 1981 έως το 1989 όταν όλοι οι μη πρασινοφρουροί δημοσιογράφοι μπήκαν στο ψυγείο. Τόνισε μάλιστα ότι μη ανεχόμενη την  αναγκαστική αργομισθία, έπαιρνε άδειες άνευ αποδοχών γιατί απλώς είχε τσίπα! Κάτι που δεν έχουν επιδείξει σημερινοί και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ο δημοσιογραφικός κόσμος της ΕΡΤ, ανεχόμενος όλα όσα γνώριζε και καυτηρίαζε  στους…διαδρόμους, σιωπούσε. Έκανε ένα τεράστιο λάθος και σήμερα το πληρώνει. Δυστυχώς, για πολλούς από αυτούς, ΠΟΣΠΕΡΤοποιήθηκαν ». Συνέχισε, δε, για την
τραγική εμπειρία της από την omERTa της ΕΡΤ το 2005 όταν συνεργάστηκε ως ιδιώτης δημοσιογράφος για 4 μήνες και από τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε με την ανοχή της τότε διεύθυνσης, αλλά και των δημοσιογράφων τα βρόντηξε πάλι και έφυγε. Είπε, δε, χαρακτηριστικά η Βουλευτής «όταν εγώ κατήγγειλα με πρωτοκολλημένα έγγραφα τις λαμογιές με ανύπαρκτα παραστατικά και τιμολόγια από τεχνικούς, όταν κατήγγειλα εγγράφως ότι οι περισσότεροι συνεργάτες - υπάλληλοι της ΕΡΤ στην εκπομπή της δεν πατούσαν ποτέ ενώ χτυπούσαν κάρτα, κανένας δεν με υποστήριξε, κανένας δεν άνοιξε το στόμα του για αυτά τερατώδη που συνέβαιναν».
Και στο τέλος, πέταξε τη βόμβα: «το μαύρο θα φύγει γιατί η ΕΡΤ θα ξανανοίξει όπως πρέπει. Το μαύρο φίδι όμως θα μείνει πολύ όσο θα χρειαστεί «terminator», όπως την αποκαλούν, Εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου, η οποία εγκαταστάθηκε στην πρώην ΕΡΤ για διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων. Υπενθυμίζω ότι η κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι μια νέα σε ηλικία Εισαγγελέας που κατάφερε να χώσει φυλακή θηρία. Τσοχατζόπουλο, Μπέο, Ψωμιάδη, τους ιδιοκτήτες της Energa κ.α». 
Η κ. Φωτεινή Πιπιλή καταλήγοντας ζήτησε από την Εισαγγελέα να την καλέσει να της παραδώσει τα «σκοτεινά έγγραφα των καταγγελιών της από εκείνη συγκεκριμένη περίοδο».
Μπορείτε να ακούσετε την πλήρη συνέντευξη της Βουλευτή Φ. Πιπιλή στο παρακάτω link: http://www.ustream.tv/recorded/34432765

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου