Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Χθες το βράδυ η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατάργησε το δικαίωμα όλων μας σε κρατική και δημόσια ενημέρωση.
Φίμωσε την φωνή της Ελλάδας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου η μόνη ενημέρωση έφτανε μέσα από τα κρατικά μέσα.
Σήκωσε φράγμα σιωπής και απομόνωσης στον απόδημο Ελληνισμό καταργώντας τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου.
Προσπάθησε ένα χρόνο να μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ, δεν τα κατάφερε κι έτσι, μέσα στη νύχτα, έριξε το σήμα της δημόσιας συχνότητας.
Η Ελλάδα είναι από χθες η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης.
Η Κυβέρνηση επιτίθεται προκλητικά, υπακούει προκλητικά, αποκαλύπτεται προκλητικά.
Πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Είναι η σειρά μας να σηκώσουμε το γάντι.
Έφτασε η στιγμή όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας να απαντήσουμε
δυνατά στους πρόθυμους επικίνδυνους τοποτηρητές - που για λίγο ακόμη κυβερνάνε-, πως τη δημοκρατία δεν την εκχωρούμε τόσο εύκολα, ακροδεξιές ιδεολογίες και καθεστωτικές πρακτικές αυτός ο λαός δεν ανέχεται ξανά, δεν τα δέχεται τόσο εύκολα όσο φαντάζονται.
Έφτασε η στιγμή να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι χθες το βράδυ άγγιξαν μια πολύ ευαίσθητη κοινωνική χορδή, τη χορδή που βγάζει τον ήχο της αντίστασης στην καταστροφική δικτατορία, την χορδή που παράγει τον ήχο της ανατροπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου