Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Η σπόντα του Σαμαρά για το... ΔΝΤ

Στο θέμα της έκθεσης του ΔΝΤ που παραδέχεται ότι στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φινλανδία. Ο πρωθυπουργός μάλιστα σχολίασε με μία σπόντα τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ λέγοντας ότι εδώ και ένα χρόνο κριτικάρει όσα παραδέχθηκε εκ των υστέρων το ΔΝΤ. 
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ένας πολιτικός δεν πρέπει μόνο να κάνει κριτική αλλά να διορθώνει τα λάθη. Για τον Αντώνη Σαμαρά σημασία έχει όπως είπε, να εκπληρωθούν οι στόχοι και να βγει η χώρα από το μνημόνιο. ” Δεν είμαι αισιόδοξος , είμαι πραγματιστής που πατάει στα πόδια του” δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως στην Ελλάδα υπάρχει μία τρικομματική κυβέρνηση που έπρεπε σε μικρό διάστημα να διορθώσει λάθη. ” Τα καταφέραμε σε λίγο χρόνο, πετυχαίνουμε τους στόχους μας , κανείς δεν μιλάει πλέον για grexit αλλά για grecovery” δήλωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει διανύσει τα 2/3 του δρόμου. 
Η επίσκεψη του Σαμαρά στην Φινλανδία ουσιαστικά λιώνει τον πάγο ανάμεσα στις δύο χώρες αφού οι Φινλανδοί ήταν από τους μεγαλύτερους επικριτές της Ελλάδας από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και την επακόλουθη ένταξη της στον μηχανισμό στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου