Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο Όλι Ρεν χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για εξυγίανση της ΕΡΤ.

Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο: "Χαιρετίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή που θα ασχοληθεί με τον Ρ/Τ φορέα και την εξυγίανση των οικονομικών του φορέα αυτού". - Δεν αμφισβητούμε τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χειριστεί τα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. - Η Επιτροπή κατανοεί ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία".
"Δεν ήταν δική μας η απόφαση αυτή. Χτες η Επιτροπή ήταν στην Ολλανδία, στο Κοινοβούλιο, εγώ σήμερα έπρεπε να ετοιμαστώ για τις εδώ συζητήσεις.  Άρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας δώσω μια προσωρινή απάντηση ως προς τη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο. Η Επιτροπή έλαβε γνώση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, τον κρατικό Ρ/Τ φορέα. Είναι μια απόφαση που ελήφθη απόλυτα ανεξάρτητα από τις ελληνικές αρχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χειριστεί τα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Η Επιτροπή κατανοεί ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία. Η Επιτροπή κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στην
οποία βρίσκεται το προσωπικό της ΕΡΤ και θεωρούμε ότι οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του νόμου και των διατάξεων που προβλέπονται. Η Επιτροπή στηρίζει το ρόλο που παίζουν οι κρατικοί Ρ/Τ φορείς ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της Δημοκρατίας. Η συμφωνία του Άμστερνταμ καθιστά σαφές ότι οι στρατηγικές αποφάσεις για τους κρατικούς Ρ/Τ φορείς είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών-μελών. Η Επιτροπή δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε ένα κράτος το τι θα κάνει με τους κρατικούς φορείς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς αναγνωρίζουμε το ρόλο που διαδραματίζουν οι Ρ/Τ φορείς. Η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται και εκτιμούν τον πλουραλισμό και την ποιότητα των ΜΜΕ. Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή που θα ασχοληθεί με το Ρ/Τ φορέα και την εξυγίανση των οικονομικών του φορέα αυτού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου