Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Περιφερειάρχης: Σεβαστές οι απόψεις όλων για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών στη Θεσπρωτία.

Στο θέμα της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών στη Θεσπρωτία αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Η εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών στη Θεσπρωτία, απασχολεί την περιοχή επί πολλά χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να το υποβαθμίσει ως ζήτημα. Είναι υπαρκτό και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.   Σε καμία όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραπληροφόρηση και η παρερμηνεία θέσεων και δηλώσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, το θέμα συζητήθηκε μετά από έγγραφο αίτημα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο περιλάμβανε τρία βασικά σκέλη:  
Να μη γίνει χωροθέτηση στη λωρίδα της Σαγιάδας
Οι εγκαταστάσεις να βρίσκονται κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκρίνοντας μάλιστα ως πλέον κατάλληλη θέση τη «Γωνιά» που προβλέπεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας 
και τέλος η επιλογή των εταιριών να γίνει με διαγωνισμό.  
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε
αναφορές του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» κ. Ευάγγελου Αργύρη για το ίδιο θέμα:
«Ακούσαμε έκπληκτοι τον κ. Αργύρη να επικρίνει το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης γιατί συγκάλεσε σύσκεψη για τις αποθήκες, υποστηρίζοντας ότι « έγραψε στα παλαιά των υποδημάτων του» τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων και οργάνων. Από πότε αλήθεια απαγορεύονται οι συναντήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων των θεσμικών φορέων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές στη συνέχεια  ζητείται να συζητηθούν στα αρμόδια όργανα; Ή μήπως ισχύει το δόγμα, ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, το καταγγέλλω; Ο κ. Αργύρης απαξιώνει όμως και το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο δεν αναγνωρίζει ότι μπορεί να έχει δική του γνώμη, αλλά κατ’ αυτόν πρέπει να ταυτίζεται υποχρεωτικά με θέσεις άλλων φορέων, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι τοπικιστικού χαρακτήρα, όπως π.χ. συνέβη και με το φυσικό αέριο, που επίσης άστοχα επικαλείται.  Είναι σεβαστές οι θέσεις που εκφράζονται για τη «Γωνιά», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητούνται ή και να ακούγονται και άλλες απόψεις, όπως και έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου αποδείχτηκε ότι από το 2001 υπάρχουν θεσμοθετημένες θέσεις στη «Γωνιά». Ο κ. Αργύρης υπεραμύνεται των «επιστημονικών απόψεων», αλλά την ίδια στιγμή απορρίπτει και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας και τη μελέτη της ΟΛΗΓ Α.Ε.» 
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης καταλόγισε επίσης στον κ. Αργύρη παραποίηση των δηλώσεων του, ότι δήθεν ομολόγησε ότι δέχθηκε πιέσεις για τη χωροθέτηση των αποθηκών στη «Γωνιά», λέγοντας τα εξής: 
«Έκανε όμως και κάτι χειρότερο που είναι ο ορισμός του ανέντιμου: Επιχειρεί να μου χρεώσει λόγια και πράξεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα: Στη γραπτή του ανακοίνωση της παράταξής του,  υποστηρίζει  ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο  ομολόγησα ότι δέχτηκα πιέσεις για τη χωροθέτηση:  Ψευδές πέρα για πέρα:  
Εκείνο που δήλωσα, όχι μόνο στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, αλλά τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2011, είναι ότι δέχθηκα πιέσεις για την εγκατάσταση της μονάδας ασφαλτικών στη λωρίδα της Σαγιάδας, που αποτελούσε τη βασική επιδίωξη των επενδυτών. Τότε βέβαια ο κ. Αργύρης δεν είχε την ευθιξία, ούτε να ζητήσει εξηγήσεις ούτε να καταγγείλει τις «πιέσεις». Σήμερα άλλαξε γνώμη.  
Και σα να μην έφτανε η συγκεκριμένη παραποίηση, έκανε και δεύτερη, εμπλέκοντας προσωπικά τον πρώην Υπουργό κ. Σηφουνάκη. Ήμουν κατηγορηματικός: Η συζήτηση για τα ασφαλτικά έγινε επί Υπουργίας Σηφουνάκη και όχι με τον ίδιο τον κ. Σηφουνάκη.   Άρα προς τι η επικοινωνία του κ. Αργύρη με τον πρώην υπουργό; Απλά και μόνο για να χρησιμοποιήσει και τρίτο πρόσωπο σε εναντίον μου επιθέσεις».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου