Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κίνηση-ματ από τον Σαμαρά για εκτόνωση της κρίσης

Με μία κίνηση-ματ ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εκτονώσει την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς μέσω μίας συγκεκριμένης πρότασης που κατέθεσε αλλά και μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πρότεινε την λειτουργία μίας μεταβατικής ΕΡΤ. 
Η πρόταση αυτή ωστόσο απορρίφθηκε ουσιαστικά τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα η Ιπποκράτους απαντάπως "το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ.Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ". 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση της ΔΗΜΑΡ η οποία μέσω συνεργατών του Φώτη Κουβέλη αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς μετά τη νέα πρόταση Σαμαρά. 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: 
«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή. 
Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω: 
1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα. 
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς,
ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας»
Σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ υπεραμύνθηκε της απόφασής του για κλείσιμο της αμαρτωτής όπως χαρακτήρισε την ΕΡΤ. 
Υπογράμμισε πως κάποιοι "έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο Αλέξης Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας για την μνημονιακή κυβέρνηση. Τώρα όλοι αυτοί κόπτονται για την ΕΡΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου