Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με Ι.Χ.- Δέκα τραυματίες - Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και πάνω από δέκα τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 19:00 στην ε.ο. Πρέβεζας Ιωαννίνων ανάμεσα από το χωριό Φλάμπουρα και Σαμψούντα.
 Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο Άρτα Πρέβεζα και είχε κατεύθυνση προς Πρέβεζα με περισσότερους από δέκα επιβάτες και ένα ι.χ. με κατεύθυνση προς Σαμψούντα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η σύγκρουσή έγινε στο ρεύμα κυκλοφορίας του λεωφορείου και ήταν τόσο σφοδρή που το ι.χ. εκσφενδονίστηκε στην αριστερή πλευρά του δρόμου και έπεσε μέσα σε αρδευτικό χαντάκι ενώ το λεωφορείο εξετράπη και αυτό της πορείας του και έπεσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου επίσης σε χαντάκι. 
Στο σημείο κατέφθασαν οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρα από το νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά και από τις γύρω περιοχές, Πάργα, Φιλιππιάδα, Άρτα, προκειμένου να συνδράμουν στην μεταφορά των τραυματιών ενώ έφτασαν και οχήματα της τροχαίας καθώς και η ομάδα ΔΙΑΣ, που διέκοψαν τη κυκλοφορία στην ε.ο.. 
Το έργο των πυροσβεστών ήταν αρκετά δύσκολο κυρίως για τον απεγκλωβισμό
των τραυματιών.
 Εξ αρχής δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στο λεωφορείο οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε αυτό, λόγω της θέσης που είχε καταλήξει το όχημα, αλλά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος της ζωής τους.
 Στην συνέχεια απεγκλωβίστηκαν μια γυναίκα και ένα νεαρό άτομο από το ι.χ. ο οδηγός του οποίου δυστυχώς ήταν νεκρός. 
Ακολούθησε η μεταφορά των τραυματιών - επιβατών του λεωφορείου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.
 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο νοσοκομείο κλήθηκε εκτάκτως προσωπικό προκειμένου να συνδράμει και να βοηθήσει αφού κατέφθαναν συνεχώς ασθενοφόρα με τραυματίες.
 Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν οι διοικητές της Π.Υ. Πρέβεζας, κ. Βαδέκης και Τροχαίας Πρέβεζας, κ. Σιώρος. 
Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία μετά τις 22:30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου