Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ομιλία Σαμαρά στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Τα κρίσιμα σημεία της ομιλίας:  
11.23' Όλοι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα. 
11.24' Οι καταστροφολόγοι εξαπατήθηκαν. Χαρακτηριστικά δείτε τι συνέβη στην Κύπρο, η οποία ευτυχώς έμεινε στην ευρωζώνη.  
11.24' Αναλογιστείτε τι θα είχε συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές του Ιουνίου.  
11.24' Τώρα άρχισαν να εντοπίζουν λάθη στο πρώτο Μνημόνιο και απαιτούν συζήτηση στη Βουλή. Θα την έχουν όταν έρθει η ώρα της.  
11.25' Διαψεύσαμε τις "κασσάνδρες" που μας ήθελαν εκτός ευρώ. 
11.26' Διασφαλίζουμε την αξιοποστία της χώρας. 
  11.27' Παραλάβαμε χρέος 9,8 δισ. ευρώ προς τους ιδιώτες εντός του 2010. 
11.27' Αυτά τα χρέη θα ξεχρεώσουμε εντός του έτους. Παράλληλα, προχωρούμε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  
11.28' Θέλουμε την Ελλάδα και την Κύπρο να αποτελέσουν προπύργιο σταθερότητας. Ανησυχία για την αποσταθεροποίηση στην λεκάνη της Ανατολική Μεσόγειο.  
11.29' Δεινή η κατάσταση στο γεωστρατηγικό περιβάλλον γύρω από την Ελλάδα και την Κύπρο.  
11.30' Σ' αυτήν την περιοχή θέλουμε ο Ελληνισμός να αποτελεί το προπύργιο της σταθερότητας και μιλώ τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Κύπρο.  
 11.31' Ζητώ από τους ξένους να επενδύσουν ουσιαστικά στη σταθερότητα του Ελληνισμού.  
11.32' Μείζον το πρόβλημα και το κόστος από τα κύματα των λαθρομεταναστών.  
11.34' Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της παράνομης
μετανάστευσης βουλιάζοντας πλοία. Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική.
11.35' Δείτε το χάρτη και συλλογιστείτε τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα κοιτάσματα, τις νέες πηγές ενέργειας και τα κοιτάσματα υδατανθράκων.  
11.36' Είναι υποχρεωμένη η Ε.Ε. να ορίσει συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική για την ενέργεια.  
11.37' Μέσα από τις νέες πηγές ενέργειας και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα προκύψει ο νέος ρόλος για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτοί θα είναι οι νέοι σημαντικοί όροι για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.  
11.39' Δείτε το χάρτη σε ευρύτερο επίπεδο και συλλογιστείτε το ρόλο που παίζει η Κίνα.  
11.40' Η Κίνα δεν θα ήθελε να πέσει η Ευρώπη στην ύφεση διότι οι εμπορικοί σχεδιασμοί της στηρίζονται στην Ε.Ε.  
11.41' Πάντα η Κίνα ήθελα πρόσβαση από το Σουέζ στα ευρωπαϊκά λιμάνια και τα ελληνικά λιμάνια βρίσκονται στην πιο προνομιακή θέση.  
11.42' Η COSCO αποτελεί θετικό προηγούμενο, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.  
11.43' Δικαιώθηκε πανηγυρικά η στρατηγική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή αναφορικώς με την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων και το άνοιγμα νέων εμπορικών διαύλων. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία που τρέχει με 27%.  
11.44' Ενδιαφέρον υπάρχει κι από άλλες χώρες. Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Το είδαμε από την περιοδεία στην Σκανδιναβία, όπου υπάρχει ανάγκη για τη χάραξη νέων διαύλων από το Βορρά στον Νότο.  
11.44' Αν δεν αποφασίσουμε πώς θα λύσουμε τα του οίκου μας, λύση δεν πρόκειται να δώσει κανείς. 
 11.45' Ανασκόπηση βασικών αξόνων: α) Ενεργειακή πολιτική για την απεξάρτηση από κάθε ξένο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, β) αναγωγή της Ελλάδος σε εμπορική πύλη της Κίνας για την Ε.Ε., γ) κοινή πολιτική ασφαλείας στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση.  
11.46' Επαναπροσδιορισμός και ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος - ΗΠΑ.
11.47' Διατήρηση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος - Ρωσίας με κοινό σημείο αναφορά την κοινή παράδοση και την κοινή ορθόδοξη πίστη.   
11.47' Το ίδιο πλαίσιο ακολουθεί η χώρα στις σχέσεις και την επικοινωνία της τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τον αραβικό κόσμο, όπου υπάρχουν παραδοσιακοί δίαυλοι επικοινωνίας.  
11.48' Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Για το Κυπριακό έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Δεν πρόκειται να δεχθούμε εμβαλωματικές δήθεν λύσεις ή αναμόχλευση ιδεών όπως το σχέδιο Αννάν. Τον πρώτο λόγο έχει ο κυπριακός λαός και η Ελλάδα στηρίζει.  
11.49' Αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα ανακάμψει γρήγορα.  
11.50' Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από κανόνες και αρχές, τις οποίες συζητήσαμε ενδελεχώς με την κυβέρνηση της Άγκυρας.  
11.51' Οι διαφορές υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία.  
11.52' Απαιχθείς οι θέσεις των Νεοναζί. Ποντάρουν στον φόβο και την απελπισία της κοινωνίας. Οι ακρότητες της μιας πλευράς, τροφοδοτούν τις ακρότητες της άλλης πλευράς κι ας ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το λέμε.  
11.53' Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και φέρνει την καταστροφή ενώ οι Νεοναζί περιμένουν στη γωνία. 
11.54' Παραδείγματα για τακτική ΣΥΡΙΖΑ και κριτική αναφορικά με τους λαθρομετανάστες, τους κουκουλοφόρους και τις επενδύσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις στον αντίποδα υπάρχουν οι Νεοναζί. 
11.55' Το ξεκαθαρίζω, η οικονομία θα προχωρήσει και η ελπίδα υπάρχει για τον ελληνικό λαό.    
11.56' Όταν πιστέψει ο Έλληνας στον εαυτό του θα εξαφανίσει κάθε ακραίο.  
11.57' Είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και δίνουμε καθημερινά μαθήματα ενότητας.  
11.58' Για το λόγο αυτό ζητάμε συστράτευση απ' όλους.  
11.58' Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα έχει αυτοκρατορική απομόνωση με την πολιτική του. Κάνει τα πάντα να αναλάβει την εξουσία, βρίζοντας τη χώρα στο εξωτερικό. 
11.58' Μαζί με τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη προερχόμαστε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, υπερβήκαμε τις διαφορές και τραβάμε κουπί. Κάνουμε κωπηλασία χρέους! 
11.59' Χρωστάμε στο Έθνος για όσους δεν υπάρχουν πια ή δεν ήρθαν... Η αναγέννηση δεν είναι θέμα μιας παράταξης αλλά όλων των Ελλήνων. Με αυτό το σκεπτικό εργάζεται η παράταξή μας.  
12.00' Επιφυλάξαμε εκπλήξεις και έχουμε κι άλλες. Κάνουμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο με αξιοπρέπεια και συνείδηση. Αυτή είναι η δέσμευσή μας από τη Θεσσαλονίκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου