Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Κλείνοντας την ΕΡΤ υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολλών – πρόταση για μεταβατική φάση

Σκληρή απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχθεί αναφορικά με την απόφαση τερματισμού της λειτουργίας της «αμαρτωλής» ΕΡΤ έδωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 
Προκειμένου «να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων, των επιτήδειων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για μεταρρυθμίσεις «πρέπει να δείξεις ότι έχεις τα κότσια, τη βούληση, να τα βάλεις με τους προνομιούχους και τις συντεχνίες». 
Παράλληλα, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός απέρριψε τις συστάσεις περί μερικής αναμόρφωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 
Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός υιοθέτησε μία πιο ήπια στάση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου οργανισμού που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, τονίζοντας πως θα γίνουν προσπάθειες ο νέος σταθμός να «ανοίξει το ταχύτερο δυνατό». 
Ταυτόχρονα, κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία «μεταβατική φάση» μεταξύ της παλιάς και της νέας ΕΡΤ, «ώστε να υπάρξουν ενδιάμεσες
μεταδόσεις».
Αναφερόμενος μάλιστα στους νυν εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν φέρθηκε με «εκδικητικότητα» απέναντί τους, και τονίζοντας πως όλοι θα λάβουν αποζημιώσεις και θα έχουν το δικαίωμα να προσληφθούν «αξιοκρατικά» στον νέο οργανισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου