Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Συνάδελφοι.
Οι καταγγελίες μας το προηγούμενο διάστημα μας δικαιώνουν για την μη νομιμοποίηση του συλλόγου μας στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι παρατάξεις του συλλόγου μας ΔΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ και η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ γνώριζαν πολύ καλά ότι, με την συμμετοχή  εργαζομένων ορισμένου χρόνου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων δεν θα είχαμε την νομιμοποίηση από την Ομοσπονδία μας.
Η παράταξη ΔΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, χωρίς την έγκριση των εργαζομένων, παρά μόνο την ευκαιριακή πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, κατέθεσε δια μέσου του κομματικού της μηχανισμού ασφαλιστικά μέτρα κατά του συνεδρίου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν η ίδια παράταξη το προηγούμενο διάστημα καταγγέλλανε την ομοσπονδία ότι οδηγεί τους συλλόγους στα δικαστήρια.
Δυστυχώς και πάλι το συνέδριο όπως και το 2009 στα Χανιά, αναλώθηκε με το αν θα πρέπει να νομιμοποιηθούν οι σύλλογοι που έβαλαν να ψηφίσουν εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, περνώντας και πάλι σε δεύτερη μοίρα τα πραγματικά προβλήματα.
Η παράταξη μας στον ελάχιστο χρόνο που μας έδωσε
το προεδρείο του συνεδρίου ζήτησε την νομιμοποίηση όλων των συλλόγων, παρότι είχαμε τονίσει πριν τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να μας νομιμοποιήσει η ομοσπονδία και είχαμε καταθέσει διαφορετική πρόταση στην συνέλευση, λειτούργησε με βάση το συμφέρων των συναδέλφων σεβόμενη  και την απόφαση της γενικής συνέλευσης και τονίζοντας την αναγκαιότητα της νομιμοποιήσεις λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν και που θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε.
Δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των συνέδρων και εδώ θέλουμε να καταγγείλουμε  την στάση της Ομοσπονδίας για την μη νομιμοποίηση των συλλόγων, αλλά και τις παρατάξεις που οδήγησαν το σύλλογο μας εκτός συνεδρίου χωρίς να  έχουμε την δυνατότητα να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων.
Οι λόγοι που η Ομοσπονδία δεν μας νομιμοποίησε είναι:
  1. Δεν ήταν επικυρωμένα τα πρακτικά αρχαιρεσιών από το πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
  2. Συμμετείχαν στις εκλογές εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου.
  3. Δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος ο σύλλογος μας προς την ομοσπονδία.
Από τις εκλογές του 2009 και μετά ως παράταξη είχαμε καταγγείλει τόσο σε γενικές συνελεύσεις αλλά και σε ανακοινώσεις μας ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του συλλόγου μας που μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει, με καθαρή ευθύνη του προεδρείου, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη, όπως έχουν δηλώσει σε διοικητικό συμβούλιο.
Συνάδελφοι σκοπός της ΔΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ που στηρίζετε από το ΠΑΜΕ  είναι να διαλύσουν την Ομοσπονδία αλλά και τους συλλόγους που δεν ελέγχουν, φτιάχνοντας συντονιστικά σωματεία και επιτροπές εργαζομένων ώστε να καρπωθούν  πολιτικά ωφέλει, δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε και ειδικά τέτοιες εποχές που δεχόμαστε επίθεση στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Επίσης απεργούμε και δεν δουλεύουμε την Πρωτομαγιά και απέχουμε από τις εκλογικές διαδικασίες εάν δεν εκδοθεί η εγκύκλιος που να καθορίζει ένα αξιοπρεπές εκλογικό επίδομα και δεν αποκλείει  κανέναν δημοτικό υπάλληλο.

Τα εκλεγμένα μέλη:
  1. Κρικώνης Νικόλαος
  2. Ράπτης Αθανάσιος
  3. Ευθυμίου Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου