Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς ανακοίνωσε την ένταξη στην Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» της πρότασης που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη διαμόρφωση ενός συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, καθώς και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ενημέρωσης των αγροτών και των καταναλωτών.
Η πρόταση ετοιμάστηκε χάρη στην ομαδική εργασία των Τμημάτων Πληροφορικής της Περιφέρειας, χωρίς την υποστήριξη κάποιας εταιρείας ή συμβούλου, γεγονός  που τεκμηριώνει την επαρκή τεχνογνωσία της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας για το σχεδιασμό του ψηφιακού μέλλοντος της Ηπείρου.
Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη της τοπικής γεωργικής παραγωγής, αλλά και η διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό.
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής προώθησης προϊόντων θα παρουσιάζονται και θα διατίθενται προς πώληση τα αγροτικά προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου μέσω δύο υποκαταστημάτων.
  • Κατάστημα Offline λιανικής πώλησης (ο παραγωγός είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος μιας ομάδας παραγωγών θα μπορεί να παρουσιάζει και να διαθέτει τα προϊόντα του απευθείας στο καταναλωτικό κοινό)
  • Κατάστημα Offline χονδρικής πώλησης (οι παραγωγοί ενός προϊόντος θα μπορούν να προβάλλουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τους στο εμπορικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό)

Στην πλατφόρμα ενημέρωσης διαμορφώνονται δύο τμήματα:
  • Τμήμα ενημέρωσης αγροτών, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με επιδοτήσεις, νέες καλλιέργειες, και άλλα αγροτικά ζητήματα της Ηπείρου.
  • Τμήμα ενημέρωσης πολιτών, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα προϊόντα, τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου