Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συμφωνία Καμμένου-Τσίπρα για να μην κυβερνήσει ο Σαμαράς


Απανωτά είναι τα χτυπήματα στον Πανό Καμμένο από τη Λεωφόρο Συγγρού με αφορμή το πολιτικό φλερτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Αλέξη Τσίπρα: «Θέλουν να μην κυβερνήσω» είπε από τη Σπάρτη ο κ. Σαμαράς.
Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ αντιμετώπισαν ως "μάννα εξ ουρανού" τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο tvxs.gr. Ο κ.Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν θα πει όχι στη στήριξη των ψήφων του Πάνου Καμμένου μέσα στη βουλή:
«Με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή. [...] Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε".
Ο Πρόεδρος της ΝΔ από τη Σπάρτη αναφέρθηκε και πάλι στο κόμμα του κ. Καμμένου χωρίς να το κατονομάσει και μίλησε ανοιχτά για συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Τα έχουν βρει, στόχος τους να σταματήσει η ισχυρή εντολή
που ζητάμε για να τα αλλάξουμε όλα, κάθε ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι φιλί ζωής για το ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος ασυλίας και ανάσα για το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μίλησε σε στελέχη της ΝΟΔΕ Βʼ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο:
«Από τη μία πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς, αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει θα συμπράξει μαζί μας.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου