Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ομιλία Μπέζα στους Φιλιάτες


“Την ώρα της κρίσης η πατρίδα χρειάζεται λύσεις,  όχι υποσχέσεις του αέρα, ούτε τη στείρα άρνηση και το θυμό”, επεσήμανε ο  υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ  κ. Αντώνης Μπέζας, στη χθεσινή προεκλογική  του ομιλία στους Φιλιάτες.
«Η Νέα Δημοκρατία, είναι η  μόνη πολιτική δύναμη που παραμένει όρθια,  όταν όλα τα άλλα καταρρέουν.  Όταν το πολιτικό σύστημα καταρρέει» τόνισε και συνέχισε, αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στο διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου:
«Το πολιτικό σύστημα καταρρέει γιατί απέτυχε. Σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που το έχει ζήσει και το έχει γνωρίσει  από μέσα !
Όμως, αν οι πολιτικοί είναι μέρος του προβλήματος, οι πολιτικοί είναι  ταυτόχρονα και μέρος της λύσης του προβλήματος. Δεν υπάρχει λύση έξω από την πολιτική.
Και επιπλέον, δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί  ίδιοι. Πολλοί από εμάς, το έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε ίδιοι.
Προσέξτε αυτό που θα σας πω και μη σας φαίνεται υπερβολικό.
Όσο κρίσιμο ήταν να έχει λυμένα τα χέρια του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης το 1974, για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, άλλο τόσο κρίσιμο είναι να έχει ισχυρή εντολή ο Σαμαράς στις πρώτες εκλογές της Νέας Μεταπολίτευσης, στις  εκλογές  δηλαδή της 6ης Μαΐου.
Η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει, ούτε στο διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ, ούτε στην ανεύθυνη Αριστερά, ούτε στα άλλα κόμματα που εμφανίστηκαν για να εκμεταλλευτούν απεγνωσμένα την απελπισία του κόσμου.
Πολύ περισσότερο, η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει
ούτε στα «άκρα», γιατί η ψήφος αντίδρασης  στα κόμματα των «άκρων», ιδιαίτερα εδώ στη μονοεδρική Θεσπρωτία, λειτουργεί  σαν  «σωσίβιο»  του συστήματος που μας οδήγησε στην καταστροφή, σαν σωσίβιο δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα της κρίσης η πατρίδα χρειάζεται λύσεις,  όχι υποσχέσεις του αέρα, ούτε τη στείρα άρνηση και το θυμό.»
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της Ν.Δ. στο Νομό, αλλά και στην απραξία από πλευράς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 2,5 χρόνων:
«Στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και των σκοπιμοτήτων, το έργο αυτό οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν, να το απαξιώσουν και  σε πολλές περιπτώσεις να το αγνοήσουν.
Το αποτέλεσμα ποιο ήταν;  Να φανεί η απραξία και η γύμνια τους.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν ήταν απλά χαμένα για τη Θεσπρωτία. Ήταν μια περίοδος παρακμής και οπισθοδρόμησης.
Όχι μόνο υπήρξε στασιμότητα και δεν πρόσθεσαν ούτε ένα λιθαράκι, αλλά χάθηκε η ελπίδα και ακυρώθηκαν κατακτήσεις ετών που είχαν προκύψει με αγώνα και προσπάθειες.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί της στη Θεσπρωτία, όχι μόνο δεν άφησαν  τίποτε το καινούργιο πίσω τους αλλά αφαίρεσαν κιόλας.
Τρανταχτή απόδειξη, η υποβάθμιση  των δύο Τελωνείων  Μαυροματίου και Αμπελώνα αλλά και η  απαράδεκτη μεθόδευση για τη συνένωση και επομένως την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών,  μεθόδευση, που χάρη και στις αντιδράσεις μας, την πήραν πίσω  την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι θα  διασωθούν εκλογικά.
Αυτή όμως η μεθόδευση,  μένει πάνω τους, πάνω στο ΠΑΣΟΚ σαν στίγμα και το  στίγμα  αυτό  της αδικίας σε βάρος των Φιλιατών και της Θεσπρωτίας, θα τους σημαδεύει  για πάντα ως κόμμα».
Ανέπτυξε δε, τους άξονες ανάπτυξης και της προτεραιότητες για τη Θεσπρωτία της επόμενης μέρας, επισημαίνοντας ότι η ανεργία πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί:
«Προτεραιότητά μας, θα είναι να προχωρήσουν  οι παρεμβάσεις  εκείνες που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Δεσμευόμαστε, να είμαστε πραγματικά παρόντες σε νέους αγώνες. Για να αποκτήσει η Θεσπρωτία και πάλι φωνή. Για να γίνει ο τόπος μας επίκεντρο έργων και πρωτοβουλιών που να αποδίδουν οφέλη, ευκαιρίες και νέες δυνατότητες.
Για να δημιουργηθεί  στη Θεσπρωτία, και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατών, Ειδική Οικονομική Ζώνη, μια ζώνη δηλαδή με χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις, ισχυρά φορολογικά κίνητρα και με ειδικά προνόμια όπως οι απαλλαγές από δασμούς,  Τώρα,  μπορούμε πλέον να το διεκδικήσουμε.
Για να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας, και τους ιχθυοκαλλιεργητές μας. Με τη σύσταση Ομάδων παραγωγών, με τη βελτίωση της γεωργικής υποδομής και τους αναδασμούς, με την πιστοποίηση και την υποστήριξη της παραγωγής των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων, όπως τα μανταρίνια, το μέλι και το κρέας των ζώων ελευθέρας βοσκής.
Για να ξαναφτιάξουμε κάθε  μικρή βιοτεχνία, κάθε μαγαζί, κάθε επιχείρηση,  που έχουν κλείσει, με όπλο μας την ανάκαμψη  και την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου